logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sayur Terong Gurih
aubergine met tempe in kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 lange aubergines
200 gr tempe
750 ml kokosmelk
2 sjalotjes
5 teentjes knoflook
olie
 
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
1 cm kunyit
1 1/2 theel ketumbar
2 theel zout
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aubergines in vieren en dan in 1 1/2 dikke plakkne. Snijd de tempe in blokjes. Hak de sjalotjes en de knoflook fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en bak de tempe goudbruin en zet apart. Bak de sjalotjes voor 5 minuten en de knoflook voor 1 minuut.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de sjalotjes, de knoflook en de bumbu. Voeg dan de tempe en de aubergine toe en kook het geheel zachtjes gaar.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 47 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176094