Sayur Terong Gurih
aubergine met tempe in kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 lange aubergines
200 gr tempe
750 ml kokosmelk
2 sjalotjes
5 teentjes knoflook
olie
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
1 cm kunyit
1 1/2 theel ketumbar
2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aubergines in vieren en dan in 1 1/2 dikke plakkne. Snijd de tempe in blokjes. Hak de sjalotjes en de knoflook fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en bak de tempe goudbruin en zet apart. Bak de sjalotjes voor 5 minuten en de knoflook voor 1 minuut.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de sjalotjes, de knoflook en de bumbu. Voeg dan de tempe en de aubergine toe en kook het geheel zachtjes gaar.