logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Posana
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr pangi blad (eventueel fijngesneden boerenkool)
500 gr vet varkensvlees
3 serehstengels, gekneusd
3 preien
1 bosje citroenbasilicum
10 jeruk purutblaadjes
zout naar smaak
bananenblad + aluminiumfolie *
water

Haluskan:
boemboe:
16 rawits
6 cm gember (jahe/djahé)

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het pangiblad zeer fijn en kook dit voor 1 uur in het water. Spoel het daarna af en kneed het goed zodat het bittere sap verwijderd kan worden. Herhaal dit een paar keer. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukjes, de prei grof en de sereh zeer fijn. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en verpak dit in bananenblad. Omwikkel het pakketjes met aluminiumfolie en rooster het pakketje voor 2 uur langzaam boven een houtkoolvuurtje. Prik daarna een gaatje zodat het overtollige vocht kan weglopen.

* indien een bamboekoker beschikbaar is, gebruik dan de bamboekoker. Rooster de bamboekoker dan voor 2 uur. Prik daarna een gaatje aan de onderkant zodat het overtollige vocht kan weglopen.

Add comment

Submit

who is online

We have 171 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392001