Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
KokkieBlanda 5 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Write a comment
Yu Xiang Rou Si - roerbak van varkensvlees met bamboe

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Yu Xiang Rou Si
roerbak van varkensvlees met bamboe

Ingrediënten:
250 gr varkensvlees, mager
100 gr bamboescheuten
5 gr gedroogde jamur kuping / judasoor
1 wortel
4 teentjes knoflook
3 lente-ui
4 cm jahe
1 eetl rijstwijn
1 eetl maizena
1/4 theel zout
3 eetl olie
water

Saus:
1 eetl Pixian Dou Ban Jiang
1 eetl soja saus
2 eerl suiker
2 eetl Chinese zwarte azijn
1eetl maizena
1 eetl water

Bereiding:
Week eerst de jamur kuping in water voor 1 uur en snijd deze daarna in reepjes. Snijd het vlees in dunne reepjes. Snijd de wortel en de bamboescheuren julienne. Snijd de lente-ui fijn.
Meng het vlees met de rijstwijn, het zout en 1 eetl maizena. Meng dan 1 eetl olie erdoor en zet apart. Hak de knoflook en de jahe fijn. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Verhit in een pan 1 eetl olie en voeg het gekruide vlees toe en bak dit voor 30 seconden. Dan het vlees uit elkaar halen en bak het verder voor 1 minuut. Schep het daarna uit de pan en zet apart.
Voeg 1 eetl olie toe aan de pan en fruit de knoflook en de jahe voor 10 seconden. Voeg dan d wortel en de bamboescheuten toe en roerbak voor 1 minuut.
Voeg dan het vlees en de jamur kuping toe en meng goed. Voeg dan de saus toe en roerbak voor 1 minuut.
Strooi de lente-ui erover en serveer.
Pin It
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 230 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41083935