banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 7 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 8 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 8 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 9 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Yu Xiang Rou Si - roerbak van varkensvlees met bamboe

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Yu Xiang Rou Si
roerbak van varkensvlees met bamboe

Ingrediënten:
250 gr varkensvlees, mager
100 gr bamboescheuten
5 gr gedroogde jamur kuping / judasoor
1 wortel
4 teentjes knoflook
3 lente-ui
4 cm jahe
1 eetl rijstwijn
1 eetl maizena
1/4 theel zout
3 eetl olie
water

Saus:
1 eetl Pixian Dou Ban Jiang
1 eetl soja saus
2 eerl suiker
2 eetl Chinese zwarte azijn
1eetl maizena
1 eetl water

Bereiding:
Week eerst de jamur kuping in water voor 1 uur en snijd deze daarna in reepjes. Snijd het vlees in dunne reepjes. Snijd de wortel en de bamboescheuren julienne. Snijd de lente-ui fijn.
Meng het vlees met de rijstwijn, het zout en 1 eetl maizena. Meng dan 1 eetl olie erdoor en zet apart. Hak de knoflook en de jahe fijn. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Verhit in een pan 1 eetl olie en voeg het gekruide vlees toe en bak dit voor 30 seconden. Dan het vlees uit elkaar halen en bak het verder voor 1 minuut. Schep het daarna uit de pan en zet apart.
Voeg 1 eetl olie toe aan de pan en fruit de knoflook en de jahe voor 10 seconden. Voeg dan d wortel en de bamboescheuten toe en roerbak voor 1 minuut.
Voeg dan het vlees en de jamur kuping toe en meng goed. Voeg dan de saus toe en roerbak voor 1 minuut.
Strooi de lente-ui erover en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 284 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37716050