zoeken
Recente reacties

22 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Agar Agar Fruit - pudding met fruit
- Daging bubu Bali 3
- Ayam Bakar Hitam Manis - gebakken gekarameliseerde kip
- Sambal goreng hati ayam - gebakken kippenlevertjes
- Daging Brambang - vlees met uien
- Daging Brambang - eenvoudig rundvlees gerecht
- Tom Juet Gra-Dook Mu - Stoofpotje
- Nanas Masak Rempah - in gekruide kokosmelk gestoofde ananas
- Daging besengek - Gestoofd geroosterd rundvlees
- Pad Puk Bong Jeen - varkensvlees met kangkung
Yu Xiang Rou Si - roerbak van varkensvlees met bamboe


Yu Xiang Rou Si
roerbak van varkensvlees met bamboe
Ingrediënten:
250 gr varkensvlees, mager
100 gr bamboescheuten
5 gr gedroogde jamur kuping / judasoor
1 wortel
4 teentjes knoflook
3 lente-ui
4 cm jahe
1 eetl rijstwijn
1 eetl maizena
1/4 theel zout
3 eetl olie
water
Saus:
1 eetl Pixian Dou Ban Jiang
1 eetl soja saus
2 eerl suiker
2 eetl Chinese zwarte azijn
1eetl maizena
1 eetl water
Bereiding:
Week eerst de jamur kuping in water voor 1 uur en snijd deze daarna in reepjes. Snijd het vlees in dunne reepjes. Snijd de wortel en de bamboescheuren julienne. Snijd de lente-ui fijn.
Meng het vlees met de rijstwijn, het zout en 1 eetl maizena. Meng dan 1 eetl olie erdoor en zet apart. Hak de knoflook en de jahe fijn. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Verhit in een pan 1 eetl olie en voeg het gekruide vlees toe en bak dit voor 30 seconden. Dan het vlees uit elkaar halen en bak het verder voor 1 minuut. Schep het daarna uit de pan en zet apart.
Voeg 1 eetl olie toe aan de pan en fruit de knoflook en de jahe voor 10 seconden. Voeg dan d wortel en de bamboescheuten toe en roerbak voor 1 minuut.
Voeg dan het vlees en de jamur kuping toe en meng goed. Voeg dan de saus toe en roerbak voor 1 minuut.
Strooi de lente-ui erover en serveer.
roerbak van varkensvlees met bamboe
Ingrediënten:
250 gr varkensvlees, mager
100 gr bamboescheuten
5 gr gedroogde jamur kuping / judasoor
1 wortel
4 teentjes knoflook
3 lente-ui
4 cm jahe
1 eetl rijstwijn
1 eetl maizena
1/4 theel zout
3 eetl olie
water
Saus:
1 eetl Pixian Dou Ban Jiang
1 eetl soja saus
2 eerl suiker
2 eetl Chinese zwarte azijn
1eetl maizena
1 eetl water
Bereiding:
Week eerst de jamur kuping in water voor 1 uur en snijd deze daarna in reepjes. Snijd het vlees in dunne reepjes. Snijd de wortel en de bamboescheuren julienne. Snijd de lente-ui fijn.
Meng het vlees met de rijstwijn, het zout en 1 eetl maizena. Meng dan 1 eetl olie erdoor en zet apart. Hak de knoflook en de jahe fijn. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Verhit in een pan 1 eetl olie en voeg het gekruide vlees toe en bak dit voor 30 seconden. Dan het vlees uit elkaar halen en bak het verder voor 1 minuut. Schep het daarna uit de pan en zet apart.
Voeg 1 eetl olie toe aan de pan en fruit de knoflook en de jahe voor 10 seconden. Voeg dan d wortel en de bamboescheuten toe en roerbak voor 1 minuut.
Voeg dan het vlees en de jamur kuping toe en meng goed. Voeg dan de saus toe en roerbak voor 1 minuut.
Strooi de lente-ui erover en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.