banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 26 days ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Yu Xiang Rou Si - roerbak van varkensvlees met bamboe

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Yu Xiang Rou Si
roerbak van varkensvlees met bamboe

Ingrediënten:
250 gr varkensvlees, mager
100 gr bamboescheuten
5 gr gedroogde jamur kuping / judasoor
1 wortel
4 teentjes knoflook
3 lente-ui
4 cm jahe
1 eetl rijstwijn
1 eetl maizena
1/4 theel zout
3 eetl olie
water

Saus:
1 eetl Pixian Dou Ban Jiang
1 eetl soja saus
2 eerl suiker
2 eetl Chinese zwarte azijn
1eetl maizena
1 eetl water

Bereiding:
Week eerst de jamur kuping in water voor 1 uur en snijd deze daarna in reepjes. Snijd het vlees in dunne reepjes. Snijd de wortel en de bamboescheuren julienne. Snijd de lente-ui fijn.
Meng het vlees met de rijstwijn, het zout en 1 eetl maizena. Meng dan 1 eetl olie erdoor en zet apart. Hak de knoflook en de jahe fijn. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Verhit in een pan 1 eetl olie en voeg het gekruide vlees toe en bak dit voor 30 seconden. Dan het vlees uit elkaar halen en bak het verder voor 1 minuut. Schep het daarna uit de pan en zet apart.
Voeg 1 eetl olie toe aan de pan en fruit de knoflook en de jahe voor 10 seconden. Voeg dan d wortel en de bamboescheuten toe en roerbak voor 1 minuut.
Voeg dan het vlees en de jamur kuping toe en meng goed. Voeg dan de saus toe en roerbak voor 1 minuut.
Strooi de lente-ui erover en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 43 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39787804