zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Ayam paniki - een wat hete kip
- Ayam Bumbu Terasi - in kokosmelk gestoofde kip met trassi
- Acar ketimun 3 - Atjar ketimoen
- Ayam Lembaran - Kip in gekruide santen-saus
- Kerrie Telor - eieren in kerriesaus
- Pindang Telor Kecap - Eieren in zoetzure ketjapsaus
- Tahu tempe bacem - gestoofde gebakken tahu en tempe
- Acar Ketimun 2 - Atjar ketimoen
- Dendeng Manis Kering - gebakken/geroosterd gedroogd rundvlees
- Sateh bumbu rujak - saté boemboe roedjak
Sate Jamur - sate van paddenstoelen


Sate Jamur
sate van paddenstoelen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr jamur merang / rijststro paddenstoel/ kastanje champignon
1 salam blad
3 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
100 ml water
1 eetl olie
6 sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1/2 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding;
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam voor 3 minuten. Voeg dan de champignons, de kecap, het zout en de peper toe en meng goed. Dan het water toevoegen en kook het geheel gaar.
Rijg de champignons aan de stokjes en rooster deze boven een houtskoolvuurtje en besprenkel deze regelmatig met de saus.
sate van paddenstoelen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr jamur merang / rijststro paddenstoel/ kastanje champignon
1 salam blad
3 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
100 ml water
1 eetl olie
6 sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1/2 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding;
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam voor 3 minuten. Voeg dan de champignons, de kecap, het zout en de peper toe en meng goed. Dan het water toevoegen en kook het geheel gaar.
Rijg de champignons aan de stokjes en rooster deze boven een houtskoolvuurtje en besprenkel deze regelmatig met de saus.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.