Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Gaji Bokkeum - roerbak van aubergine met kecap

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gaji Bokkeum
roerbak van aubergine met kecap

Ingrediënten:
1 aubergine (250 gr)
1/2 ui
2 groene rawits
3 teentjes knoflook
4 cm jahe
olie
1 eetl soja saus / kecap
1 eetl rijstwijn, anders mirin
1 eetl Oligodang, anders 1 theel suiker
1/8 theel zout
1/8 theel peper
1/2 eetl sesamolie
1/2 theel sesam zaad

Bereiding:
Halveer de aubergine en snijd deze dan in dunne plakjes. Snijd de ui in dunne plakjes, de knoflook in dunne plakjes en de rawits in schuine reepjes. Snijd de jahe julliene. Meng de kecap met de rijstwijn en de oligodang tot een saus.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui, de knoflook en de jahe voor 2 minuten. Voeg dan de aubergine toe en bak voor 2 minuten. Dan de saus toevoegen en de rawits.
Bak het geheel totdat alles goed gemengd is en de rawits zacht beginnen te worden. Dan het zout en de peper toevoegen en schep de sesamolie erdoor. Strooi het sesamzaad erover en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 68 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42264930