roerbak van aubergine met kecap
Ingrediënten:
1 aubergine (250 gr)
1/2 ui
2 groene rawits
3 teentjes knoflook
4 cm jahe
olie
1 eetl soja saus / kecap
1 eetl rijstwijn, anders mirin
1 eetl Oligodang, anders 1 theel suiker
1/8 theel zout
1/8 theel peper
1/2 eetl sesamolie
1/2 theel sesam zaad
Bereiding:
Halveer de aubergine en snijd deze dan in dunne plakjes. Snijd de ui in dunne plakjes, de knoflook in dunne plakjes en de rawits in schuine reepjes. Snijd de jahe julliene. Meng de kecap met de rijstwijn en de oligodang tot een saus.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui, de knoflook en de jahe voor 2 minuten. Voeg dan de aubergine toe en bak voor 2 minuten. Dan de saus toevoegen en de rawits.
Bak het geheel totdat alles goed gemengd is en de rawits zacht beginnen te worden. Dan het zout en de peper toevoegen en schep de sesamolie erdoor. Strooi het sesamzaad erover en serveer.