logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sate Sapi Bumbu Ketumbar
sate van rundvlees met koriander

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr ossenhaas
150 ml kecap manis
1 eetl ketumbar
1 eetl asam water
2 eetl olie
sate stokjes

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks, ontpit
2 eetl saus tomat (zie recept)
2 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl palmsuiker

Taburan:
garnering:
3 stengels koriander (blaadjes)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes van 3cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de bumbu met de kecap, de ketumbar, de olie, het asamwater en marineer hiermee het vlees en laat dit tnminste 30 minuten intrekken.
Rijg het vlees aan de stokjes en rooster deze boven een houtskoolvuurtje gaar en besprenkel regelmatig met de marinade. Strooi de koriander blaadjes erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 107 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160314