Sate Sapi Bumbu Ketumbar
sate van rundvlees met koriander
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr ossenhaas
150 ml kecap manis
1 eetl ketumbar
1 eetl asam water
2 eetl olie
sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks, ontpit
2 eetl saus tomat (zie recept)
2 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl palmsuiker
Taburan:
garnering:
3 stengels koriander (blaadjes)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes van 3cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de bumbu met de kecap, de ketumbar, de olie, het asamwater en marineer hiermee het vlees en laat dit tnminste 30 minuten intrekken.
Rijg het vlees aan de stokjes en rooster deze boven een houtskoolvuurtje gaar en besprenkel regelmatig met de marinade. Strooi de koriander blaadjes erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Be celeng gerangasem base bali - gemarineerd varkensvlees
- Ayam Bakar Kecap Taoco - gegrilde kecap kip
- Satia Bia Merah - sate van mosselen/venusschelpen uit de Molukken
- Chow Mein - 炒面 - Chinese bami goreng
- Telur Penyet Kalio - eieren in donkere kruidige saus
- Phat Thai - Thaise roergebakken mihoen
- Terung Goreng Saus Santan - gebakken aubergine met kokosmelk uit de Molukken
- Semur Sayap Ayam - smoor/stoofpot van kippenvleugels
- Gulai Daun Singkong Tumbuk - gegrilde vis met cassavebladeren
- Ching Chow Ho Yau Har Yan - roerbak van garnalen met oestersaus
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...