banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Sate Sapi Bumbu Ketumbar - sate van rundvlees met koriander
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sate Sapi Bumbu Ketumbar
sate van rundvlees met koriander

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr ossenhaas
150 ml kecap manis
1 eetl ketumbar
1 eetl asam water
2 eetl olie
sate stokjes

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks, ontpit
2 eetl saus tomat (zie recept)
2 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl palmsuiker

Taburan:
garnering:
3 stengels koriander (blaadjes)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes van 3cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de bumbu met de kecap, de ketumbar, de olie, het asamwater en marineer hiermee het vlees en laat dit tnminste 30 minuten intrekken.
Rijg het vlees aan de stokjes en rooster deze boven een houtskoolvuurtje gaar en besprenkel regelmatig met de marinade. Strooi de koriander blaadjes erover en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 144 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38879885