Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Sate Sapi Bumbu Ketumbar - sate van rundvlees met koriander

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sate Sapi Bumbu Ketumbar
sate van rundvlees met koriander

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr ossenhaas
150 ml kecap manis
1 eetl ketumbar
1 eetl asam water
2 eetl olie
sate stokjes

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks, ontpit
2 eetl saus tomat (zie recept)
2 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl palmsuiker

Taburan:
garnering:
3 stengels koriander (blaadjes)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes van 3cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de bumbu met de kecap, de ketumbar, de olie, het asamwater en marineer hiermee het vlees en laat dit tnminste 30 minuten intrekken.
Rijg het vlees aan de stokjes en rooster deze boven een houtskoolvuurtje gaar en besprenkel regelmatig met de marinade. Strooi de koriander blaadjes erover en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 84 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42256883