groentesalade met kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr taugé
1/4 komkommer
1/8 witte kool
olie
1 theel sambal ulek (zie recept)
2 teentjes knoflook
1 theel asem
zout naar smaak
1/2 theel suiker
50 gr geraspte kokos
1 jeruk purutblad
Cara-membuat:
bereiding:
Snijd de komkommer en de kool in reepjes. blancheer dit met de taugé kort in kokond water. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de de fijngesneden knoflook, de sambal, de asem, het zout en de suiker. Voeg de kokos en de jeruk purut toe en bak dit kort. Verwijder dan de jerut purutblad en schep de groenten er doorheen. Laten afkoelen en serveren
ingrediënten:
100 gr taugé
1/4 komkommer
1/8 witte kool
olie
1 theel sambal ulek (zie recept)
2 teentjes knoflook
1 theel asem
zout naar smaak
1/2 theel suiker
50 gr geraspte kokos
1 jeruk purutblad
Cara-membuat:
bereiding:
Snijd de komkommer en de kool in reepjes. blancheer dit met de taugé kort in kokond water. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de de fijngesneden knoflook, de sambal, de asem, het zout en de suiker. Voeg de kokos en de jeruk purut toe en bak dit kort. Verwijder dan de jerut purutblad en schep de groenten er doorheen. Laten afkoelen en serveren