Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Ayam Taoco Pedas - gebakken pittige gekruide kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Taoco Pedas
gebakken pittige gekruide kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1/2 eetl limoensap
1 theel zout
1 bosjes bieslook
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 rode rawits
2 salam blaadjes
2 sereh/citroengras
1 eetl tauco
1 tomaat
1/2 theel kecap asin
1/2 theel zout
1/4 theel peper
1/2 theel palmsuiker
200 ml water
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 12 stukken en wrijf deze in met het limonesap en het zout en laat dit tenminste 30 minuten intrekken. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes, de rawits en de lomboks in reepjes en de bieslook in stukken. Snijd de tomaat in kleine stukjes.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de kip bruin en gaar en zet apart. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotjes samen met de knoflook, de lomboks, de rawits, de salam en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan de tauco toe en bak deze 1 minuut. Dan de tomaat en de bieslook toevoegen en meng alles goed. Vervolgens de kip toevoegen en meng alles goed. Dan de kecap, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen. Voeg het water toe en meng goed en kook het geheel zachtjes gaar.


Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 166 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41015532