1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 1 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 1 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 1 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 2 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 6 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 7 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Taoco Pedas
gebakken pittige gekruide kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1/2 eetl limoensap
1 theel zout
1 bosjes bieslook
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 rode rawits
2 salam blaadjes
2 sereh/citroengras
1 eetl tauco
1 tomaat
1/2 theel kecap asin
1/2 theel zout
1/4 theel peper
1/2 theel palmsuiker
200 ml water
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 12 stukken en wrijf deze in met het limonesap en het zout en laat dit tenminste 30 minuten intrekken. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes, de rawits en de lomboks in reepjes en de bieslook in stukken. Snijd de tomaat in kleine stukjes.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de kip bruin en gaar en zet apart. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotjes samen met de knoflook, de lomboks, de rawits, de salam en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan de tauco toe en bak deze 1 minuut. Dan de tomaat en de bieslook toevoegen en meng alles goed. Vervolgens de kip toevoegen en meng alles goed. Dan de kecap, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen. Voeg het water toe en meng goed en kook het geheel zachtjes gaar.


Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 82 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35660253