banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 25 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Taoco Pedas
gebakken pittige gekruide kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1/2 eetl limoensap
1 theel zout
1 bosjes bieslook
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 rode rawits
2 salam blaadjes
2 sereh/citroengras
1 eetl tauco
1 tomaat
1/2 theel kecap asin
1/2 theel zout
1/4 theel peper
1/2 theel palmsuiker
200 ml water
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 12 stukken en wrijf deze in met het limonesap en het zout en laat dit tenminste 30 minuten intrekken. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes, de rawits en de lomboks in reepjes en de bieslook in stukken. Snijd de tomaat in kleine stukjes.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de kip bruin en gaar en zet apart. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotjes samen met de knoflook, de lomboks, de rawits, de salam en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan de tauco toe en bak deze 1 minuut. Dan de tomaat en de bieslook toevoegen en meng alles goed. Vervolgens de kip toevoegen en meng alles goed. Dan de kecap, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen. Voeg het water toe en meng goed en kook het geheel zachtjes gaar.


Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 70 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36329228