zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sayur oblok-oblok - Sajoer van kouseband en cassaveblad
- Rendang - rendang van rundvlees
- Soto Madura 2 - Soep van vlees op Madurese wijze
- Nasi Terong - nasi goreng met aubergine
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Sangkaya Fak Thong - dessert van pompoen
- Bebalung Kambing - stoofpotjes van geit/lamsvlees
- Bami Goreng Djawa - Javaans gebakken dunne mie met kip en garnalen
- Nasi Goreng Bahari 1 - Balinese Rode Nasi
- Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Sayap Ayam Sereh - gekruide kippenvleugels met citroengras


Sayap Ayam Sereh
gekruide kippenvleugels met citroengras
Bahan-bahan:
ingrediënten
30 kippenvleugels
2 eetl olie
Bahan perendam:
ingrediënten marinade
5 sjalotjes
3 sereh, witte deel
5 teentjes knoflook
3 cm jahe
1 theel zout
1 theel peper
1 theel kunyit
2 theel palmsuiker
1 eetl asam + 4 eetl water
50 ml water
Cara membuat:
bereiding:
wrijf, maal of pureer de ingrediënten voor de marinade in een gladde saus. Marineer hiermee de kippenvleugels voor tenminste 2,5 uur. Verhit in een pan de olie en bak de vleugels in 10 minuten bruin en gaar of rooster de vleugels boven een houtskoolvuurtje gaar en bruin.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.