Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Foe yong hai 2 - krabomelet met tomatensaus

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Foe yong hai 2
krabomelet met tomatensaus
Bahan-bahan saus:
ingrediënten:
2 teentjes knoflook
1 blikje tomatenpuree
200 gr doperwten
750 ml bouillon (recept: kuah siap)
1 eetl gula jawa
1 eetlepel ketjap manis
1/2 theel sereh
2 eetlepels reuzel of olie
zout

Cara Membuat saus:
bereiding:
Wrijf de knoflook fijn en meng het met zout naar smaak. Fruit de knoflook in een wok/wadjan met wat olie goudbruin. Voeg dan de overige ingrediënten behalve de doperwten toe en roer voortdurend totdat er een egale saus is ontstaan. Voeg dan de doperwten toe en roer goed doorelkaar. Houd de saus warm.

Bahan-bahan omelet:
ingrediënten:
2 preien
3 sjalotten
2 worteljes
wat selderij
1 blikje reboeng (bamboespruiten)*
1 blikje krab of garnalen*
10 eieren
zout, peper naar smaak
2 eetl reuzel of olie

*vers is het natuurlijk nog lekkerder, maar wel wat bewerkelijker

Cara Membuat omelet:
bereiding:
Snijd de prei, de sjalotten, de selderij en de worteltjes in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de gesneden groenten voor 5 minuten. Zorg ervoor dat de groenten niet bruin worden.
Laat de krab of garnalen uitlekken. Klop de eieren met peper en zout naar smaak op en roer de gebakken groenten en de krab/garnalen er goed doorheen.
Bak van het eiermengsel 4 omeletten, sla deze dubbel en giet daarover de saus. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 83 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42261747