Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Foo yong hay - omelet met krab

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Foo yong hay
omelet met krab
Bahan-bahan:
ingrediënten
100 gr garnalen of krab
2 eieren
zout, peper
1 eetl gehakte selderij
olie

Voor de saus:
200 ml bouillon
3 eetl tomatenketchup
peper, zout
125 gr doperwten
1 eetl gula jawa
1 eetl ketjap
maizena

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het visvlees fijn. Klop vervolgens de eieren los en meng het zout, de peper en de selderij er doorheen. Laat olie in de pan heet worden en laat hierin de helft van het visvlees even bakken. Giet er vervolgens de helft van het eimengsel voorzichtig op en laat het geheel zachtjes bakken. Verwerk de andere helft van de ingrediënten op dezelfde manier tot een omelet. Sla de beide omeletten dubbel en houd ze op een schaal warm.
Breng voor de saus de bouillon aan de kook met de tomatenketchup, de peper, het zout en de gula jawa. Bind dit vocht mmet aangemaakt maïzena tot sausdikte. Laat de erwtjes goed uitlekken en roer deze door de saus. Maak de gevormde saus op smaak met ketjap en giet vervolgens de saus over de omeletten.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 280 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42261607