zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Rendang 2 - pittig rundvlees in kokosmelk
- Gai Op Gar Thiam - met knoflook gecoate drumsticks
- Rujak ketimoen - Roedjak komkommer
- Kambing Cassia - omelet met lamsvlees
- Heloa sira kadol - kip met kokos
- Babi Bumbu Cin
- Ayam Taliwang - kip in een rode pittige saus
- Sambal Muncang - sambal met kemiri noten uit Sunda
- Abon - gekruid vlees
- Semur Tahu - stoofpotje van tahu
Fu Yong Hay - gevuld omelet met krab met tomatensaus


Fu Yong Hay
gevuld omelet met krab met tomatensaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr krabvlees
3 eieren
200 gr wortel
100 gr peultjes
1 ui
3 teentjes knoflook
1/2-1 theel zout
1 theel peper
3 eetl olie
Bahan saus:
ingrediënten saus:
200 ml kippenbouillon (zie recept)
6 eetl saus tomat (sie recept)
1 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
100 gr erwten
1 eetl tapioca + 2 eetl water
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de wortel julienne. Klop de eieren op. Snijd de ui en de knoflook fijn. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de ui en de knoflook voor 3 minuten. Dan de wortel, de peultjes en het krabvlees toevoegen en meng goed. Dan het zout en de peper toevoegen en meng goed. Laat het daarna afkoelen en meng dan het ei erdoor.
Verhit in een pan 1 eetl olie en voeg dan het eiermengsel toe. Leg de deksel op de pan en bak het op laag vuur half gaar. Schep het daarna om en bak het verder op laag vuur gaar.
Verhit in een pan voor de saus de bouillon samen met de olie, de saus tomat, de kecap, het zout en de palmsuiker en breng aan de kook. Dan de erwten toevoegen en meng goed. Vervolgens de tapioca oplossing toevoegen en kook al roerend totdat het indikt. Schep de saus over de omelet en serveer.
gevuld omelet met krab met tomatensaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr krabvlees
3 eieren
200 gr wortel
100 gr peultjes
1 ui
3 teentjes knoflook
1/2-1 theel zout
1 theel peper
3 eetl olie
Bahan saus:
ingrediënten saus:
200 ml kippenbouillon (zie recept)
6 eetl saus tomat (sie recept)
1 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
100 gr erwten
1 eetl tapioca + 2 eetl water
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de wortel julienne. Klop de eieren op. Snijd de ui en de knoflook fijn. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de ui en de knoflook voor 3 minuten. Dan de wortel, de peultjes en het krabvlees toevoegen en meng goed. Dan het zout en de peper toevoegen en meng goed. Laat het daarna afkoelen en meng dan het ei erdoor.
Verhit in een pan 1 eetl olie en voeg dan het eiermengsel toe. Leg de deksel op de pan en bak het op laag vuur half gaar. Schep het daarna om en bak het verder op laag vuur gaar.
Verhit in een pan voor de saus de bouillon samen met de olie, de saus tomat, de kecap, het zout en de palmsuiker en breng aan de kook. Dan de erwten toevoegen en meng goed. Vervolgens de tapioca oplossing toevoegen en kook al roerend totdat het indikt. Schep de saus over de omelet en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.