zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Nasi Himpit - geperste pandanrijst
- Bayem Goreng - gebakken spinazie
- Sambal goreng tahu en taugé
- Ikan Belado
- Nasi Goreng Bahari 1 - Balinese Rode Nasi
- Tumis Katjang Pandjang - gestoofde kouseband
- Sambal Malakka
- Gulai Gajebo Daging Sapi - gestoofd rundvlees in kruidige saus
- Sop selam
- Satia Bia Merah - sate van mosselen/venusschelpen uit de Molukken
Pallu basa - Gestoofd rundvlees


Pallu basa
Gestoofd rundvlees
Gestoofd rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten
Benodigdheden:
950 gr rundvlees,
1 serehstengel, gekneusd
150 g kokos
1 eetl. asem
3 eetl. water
5 eetl. olie
3 cm kaneel
1/2 theel, nootmuskaat
5 kruidnagels
1 steranijs
950 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout
Haluskan:
boemboe:
1 eetl. ketumbar
1 theel, jinten
1 theel, zwarte peper
8 sjalotten
6 rode lomboks
14 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
3 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukjes en rooster de kokos droog in een koekepan en wrijf of maal het daarna fijn. Meng de asem met het water.
verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg vervolgens de sereh, de kruidnagels, de steranijs, de kaneel en de nootmuskaat toe en bak dit nog 3 minuten. Dan het vlees, het zout, de kokosmelk en de kokos toe en laat dit 100 minuten zachtjes sudderen. Dan de asem toevoegen en nog 15 minuten laten sudderen totdat de saus dik is geworden.
ingrediënten
Benodigdheden:
950 gr rundvlees,
1 serehstengel, gekneusd
150 g kokos
1 eetl. asem
3 eetl. water
5 eetl. olie
3 cm kaneel
1/2 theel, nootmuskaat
5 kruidnagels
1 steranijs
950 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout
Haluskan:
boemboe:
1 eetl. ketumbar
1 theel, jinten
1 theel, zwarte peper
8 sjalotten
6 rode lomboks
14 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
3 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukjes en rooster de kokos droog in een koekepan en wrijf of maal het daarna fijn. Meng de asem met het water.
verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg vervolgens de sereh, de kruidnagels, de steranijs, de kaneel en de nootmuskaat toe en bak dit nog 3 minuten. Dan het vlees, het zout, de kokosmelk en de kokos toe en laat dit 100 minuten zachtjes sudderen. Dan de asem toevoegen en nog 15 minuten laten sudderen totdat de saus dik is geworden.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.