Gestoofd rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten
Benodigdheden:
950 gr rundvlees,
1 serehstengel, gekneusd
150 g kokos
1 eetl. asem
3 eetl. water
5 eetl. olie
3 cm kaneel
1/2 theel, nootmuskaat
5 kruidnagels
1 steranijs
950 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout
Haluskan:
boemboe:
1 eetl. ketumbar
1 theel, jinten
1 theel, zwarte peper
8 sjalotten
6 rode lomboks
14 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
3 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukjes en rooster de kokos droog in een koekepan en wrijf of maal het daarna fijn. Meng de asem met het water.
verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg vervolgens de sereh, de kruidnagels, de steranijs, de kaneel en de nootmuskaat toe en bak dit nog 3 minuten. Dan het vlees, het zout, de kokosmelk en de kokos toe en laat dit 100 minuten zachtjes sudderen. Dan de asem toevoegen en nog 15 minuten laten sudderen totdat de saus dik is geworden.
ingrediënten
Benodigdheden:
950 gr rundvlees,
1 serehstengel, gekneusd
150 g kokos
1 eetl. asem
3 eetl. water
5 eetl. olie
3 cm kaneel
1/2 theel, nootmuskaat
5 kruidnagels
1 steranijs
950 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout
Haluskan:
boemboe:
1 eetl. ketumbar
1 theel, jinten
1 theel, zwarte peper
8 sjalotten
6 rode lomboks
14 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
3 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukjes en rooster de kokos droog in een koekepan en wrijf of maal het daarna fijn. Meng de asem met het water.
verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg vervolgens de sereh, de kruidnagels, de steranijs, de kaneel en de nootmuskaat toe en bak dit nog 3 minuten. Dan het vlees, het zout, de kokosmelk en de kokos toe en laat dit 100 minuten zachtjes sudderen. Dan de asem toevoegen en nog 15 minuten laten sudderen totdat de saus dik is geworden.