logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Pallu basa
Gestoofd rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten
Benodigdheden:
950 gr rundvlees,
1 serehstengel, gekneusd
150 g kokos
1 eetl. asem
3 eetl. water
5 eetl. olie
3 cm kaneel
1/2 theel, nootmuskaat
5 kruidnagels
1 steranijs
950 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout

Haluskan:
boemboe:
1 eetl. ketumbar
1 theel, jinten
1 theel, zwarte peper
8 sjalotten
6 rode lomboks
14 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
3 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukjes en rooster de kokos droog in een koekepan en wrijf of maal het daarna fijn. Meng de asem met het water.
verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg vervolgens de sereh, de kruidnagels, de steranijs, de kaneel en de nootmuskaat toe en bak dit nog 3 minuten. Dan het vlees, het zout, de kokosmelk en de kokos toe en laat dit 100 minuten zachtjes sudderen. Dan de asem toevoegen en nog 15 minuten laten sudderen totdat de saus dik is geworden.

Add comment

Submit

who is online

We have 324 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421550