Yam Neua Yaang
een pittige Thaise rundvleessalade
Ingrediënten:
250 gr kogelbiefstuk
7 rode rawits
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 bosje koriander
2 theel asem
2 theel palmsuiker
2 theel nam pla (vissaus)
ingrediënten marinade:
2 eetl kecap manis
1,5 eetl plamsuiker (vloeibaar)
garnering:
komkommer
slablaadjes
Bereiding:
Meng de kecap met de palmsuiker en marineer hiermee het vlees voor tenminste 40 minuten. Rooster de rawits droog in een koekepan en wrijf of maal deze daarna fijn. Snijd de sjalotten in dunne plakjes en de knoflook fijn. Hak de koriander grof.
Rooster het vlees boven een houtskoolvuurtje aan beide zijden bruin maar roze van binnen en snijd het vlees daarna in dunne plakjes. Meng de rawits, de sjalotten, de knoflook, de koriander, de asem, de palmsuiker en de nam pla goed doorelkaar en schep het vlees erdoor. Schep het vlees op een bedje van sla en garneer het met de komkommer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Singkong Goreng - gebakken cassave
- Rempah Banka - driehoekjes van gehakt
- Yam Talay - salade van pittige zeevruchten
- Rendang Padang - gekruid rundvlees
- Smoor Terong dan Tomat - aubergines in tomatensaus
- Sambal Goreng Remis Dan Brokoli - gekruide broccoli
- Gule Kepala Ikan Kakap - kruidig gestoofde vissenkoppen
- Jagung Santan Manis - mais in kokosmelk siroop
- Kangkung Masak Kecap - roerbak van kangkung in een kecap saus
- Sayap ayam panggang bumbu paniki - zeer stevig gekruide gegrilde kip
Recente Reacties
Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa en nee Ons recept is een oud en authentiek recept, maar er zijn modernere versies te vindenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoHeerlijk gerecht, maar dit recept is incompleet. Essentiële ingredienten die ontbreken 20 g koriander ...Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa, maar dat is het Kai gewordenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoKan het ook met kippen blokjesBalado Telur Cabai Hijau - eieren in groene peper saus
1 month agowerkelijk erg lekker, ga ik vaker maken, heerlijk!!!