Yam Neua Yaang
een pittige Thaise rundvleessalade
Ingrediënten:
250 gr kogelbiefstuk
7 rode rawits
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 bosje koriander
2 theel asem
2 theel palmsuiker
2 theel nam pla (vissaus)
ingrediënten marinade:
2 eetl kecap manis
1,5 eetl plamsuiker (vloeibaar)
garnering:
komkommer
slablaadjes
Bereiding:
Meng de kecap met de palmsuiker en marineer hiermee het vlees voor tenminste 40 minuten. Rooster de rawits droog in een koekepan en wrijf of maal deze daarna fijn. Snijd de sjalotten in dunne plakjes en de knoflook fijn. Hak de koriander grof.
Rooster het vlees boven een houtskoolvuurtje aan beide zijden bruin maar roze van binnen en snijd het vlees daarna in dunne plakjes. Meng de rawits, de sjalotten, de knoflook, de koriander, de asem, de palmsuiker en de nam pla goed doorelkaar en schep het vlees erdoor. Schep het vlees op een bedje van sla en garneer het met de komkommer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Cuciwis Tabur Telur - gekruide groene kool met ei
- Risolles 3
- Ayam Cincane 2 - kip met groene tomaten
- Ayam Garo Rica - Gestoofd en gebakken kip
- Sambal Goreng Labu Siam - chayote in een pittige saus
- Bulanglang - stoofpotje van groenten met tahu
- Ikan Kuah - Vissoep
- Sambal goreng kentang kering
- Cah Udang Cabai - gebakken garnalen in chilisaus
- Babi masak asam - Gekruid varkensvlees met tamarinde
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...