logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Yam Neua Yaang
een pittige Thaise rundvleessalade

Ingrediënten:
250 gr kogelbiefstuk
7 rode rawits
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 bosje koriander
2 theel asem
2 theel palmsuiker
2 theel nam pla (vissaus)

ingrediënten marinade:
2 eetl kecap manis
1,5 eetl plamsuiker (vloeibaar)

garnering:
komkommer
slablaadjes

Bereiding:
Meng de kecap met de palmsuiker en marineer hiermee het vlees voor tenminste 40 minuten. Rooster de rawits droog in een koekepan en wrijf of maal deze daarna fijn. Snijd de sjalotten in dunne plakjes en de knoflook fijn. Hak de koriander grof.
Rooster het vlees boven een houtskoolvuurtje aan beide zijden bruin maar roze van binnen en snijd het vlees daarna in dunne plakjes. Meng de rawits, de sjalotten, de knoflook, de koriander, de asem, de palmsuiker en de nam pla goed doorelkaar en schep het vlees erdoor. Schep het vlees op een bedje van sla en garneer het met de komkommer.

Add comment

Submit

who is online

We have 156 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44391875