rundvlees salade
Ingrediënten:
5 entrecôtes (180 gr per stuk)
3 rode uien
1 bosje lente-uitjes
3 eetl korianderblaadjes
5 tomaten
1/2 komkommer
ingrediënten saus:
15 limoenen (sap)
5 eetl Thaise zoete chilisaus
1/2 eetl suiker
2 eetl vissaus
garnering
korianderblaadjes
slablaadjes
muntblaadjes
Bereiding:
Snijd de uien in dunne plakjes, de lente-uitjes in ringetjes, de tomaten en de komkommer in blokjes. Rooster het vlees in 15 minuten boven een houtkoolvuurtje bruin en gaar. Snijd het vlees daarna in zeer dunne plakjes. Roer de ingrediënten voor de saus goed doorelkaar totdat de suiker is opgelost. Meng de saus met het vlees, de ui, de lente-uitjes en de grofgesneden koriander en laat dit 12 uur intrekken. Meng dan de tomaat en de komkommer erdoor en laat sit nog 1 uur staan. Serveer de salade op een bedje van sla en garneer dit met munt en koriander.
5 entrecôtes (180 gr per stuk)
3 rode uien
1 bosje lente-uitjes
3 eetl korianderblaadjes
5 tomaten
1/2 komkommer
ingrediënten saus:
15 limoenen (sap)
5 eetl Thaise zoete chilisaus
1/2 eetl suiker
2 eetl vissaus
garnering
korianderblaadjes
slablaadjes
muntblaadjes
Bereiding:
Snijd de uien in dunne plakjes, de lente-uitjes in ringetjes, de tomaten en de komkommer in blokjes. Rooster het vlees in 15 minuten boven een houtkoolvuurtje bruin en gaar. Snijd het vlees daarna in zeer dunne plakjes. Roer de ingrediënten voor de saus goed doorelkaar totdat de suiker is opgelost. Meng de saus met het vlees, de ui, de lente-uitjes en de grofgesneden koriander en laat dit 12 uur intrekken. Meng dan de tomaat en de komkommer erdoor en laat sit nog 1 uur staan. Serveer de salade op een bedje van sla en garneer dit met munt en koriander.