banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 29 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 6 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Daging Suwir Cabai - kleine pittige stukjes rundvlees
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Daging Suwir Cabai
kleine pittige stukjes rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundvlees (schenkel)
2 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
750 ml water
olie

bumbu:
1 eetl asamwater
1 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
5 gendot / habanero
1/2 eetl kecap manis
1 theel zout
1/4 theel peper
1 theel palmsuiker
200 ml water
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
3 groene cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1/2 theel terasi/trasi bakar

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met het vlees, de jeruk purut en de salam en kook het vlees gaar. Snijd het vlees daarna in dunne plakjes en trek het wat uit elkaar. Verhit in een pan de olie en bak het vlees bruin en zet apart.

Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de gendot in dunne ringen.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos en de serai voor 5 minuten. Voeg dan de gendot toe en meng goed. Vervolgens het vlees, de kecap, de peper, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng goed.
Voeg dan het asamwater en het water toe en kook het verder zachtjes gaar.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 163 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40683532