Daging Suwir Cabai
kleine pittige stukjes rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundvlees (schenkel)
2 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
750 ml water
olie
bumbu:
1 eetl asamwater
1 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
5 gendot / habanero
1/2 eetl kecap manis
1 theel zout
1/4 theel peper
1 theel palmsuiker
200 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 groene cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1/2 theel terasi/trasi bakar
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met het vlees, de jeruk purut en de salam en kook het vlees gaar. Snijd het vlees daarna in dunne plakjes en trek het wat uit elkaar. Verhit in een pan de olie en bak het vlees bruin en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de gendot in dunne ringen.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos en de serai voor 5 minuten. Voeg dan de gendot toe en meng goed. Vervolgens het vlees, de kecap, de peper, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng goed.
Voeg dan het asamwater en het water toe en kook het verder zachtjes gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Semur Wonogiri - stoofpotje van rundvlees in kruidige saus
- Dadar - Kokospannenkoeken
- Sambal Badjak Djago - gebakken sambal
- Pud Makua Yow - roerbak van aubergine met basilicum en chili
- Sambal Goreng Kacang Merah - rode bonen met lever in pittige romige saus
- Semur jengkol pedas kering - gestoofde Jengkol in pittige saus
- Pempek kapal selam - visdeeg gevuld met eendeneieren
- Payeh Billeh - Gekruide vis
- zoetzure soep met cellofaan mie - 酸辣粉
- Cah Taosi Buncis - gekruide sperziebonen met tahu
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...