banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Bernard 1 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 3 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 3 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 4 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Icon Write a comment
Daging Suwir Cabai - kleine pittige stukjes rundvlees
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Daging Suwir Cabai
kleine pittige stukjes rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundvlees (schenkel)
2 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
750 ml water
olie

bumbu:
1 eetl asamwater
1 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
5 gendot / habanero
1/2 eetl kecap manis
1 theel zout
1/4 theel peper
1 theel palmsuiker
200 ml water
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
3 groene cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1/2 theel terasi/trasi bakar

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met het vlees, de jeruk purut en de salam en kook het vlees gaar. Snijd het vlees daarna in dunne plakjes en trek het wat uit elkaar. Verhit in een pan de olie en bak het vlees bruin en zet apart.

Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de gendot in dunne ringen.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos en de serai voor 5 minuten. Voeg dan de gendot toe en meng goed. Vervolgens het vlees, de kecap, de peper, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng goed.
Voeg dan het asamwater en het water toe en kook het verder zachtjes gaar.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 129 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36914773