Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Sambal Goreng Betawi Asem Manis 2

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Goreng Betawi Asem Manis 2

Bahan-bahan:
ingrediënten
750 gr vakrkensvlees
5 rode lomboks
1 sjalot
3 teentjes knoflook
1 theel asem
2 eetl water
1/2 theel trassi
2 eetl water
1 eetl gerapste gula jawa (palmsuiker)
120 ml azijn
4 eetl olie
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Snij het vlees in stukken, de sjalot, de lomboks en de knoflook fijn. Meng de asem door het water en de trassi door het water. Wrijf het vlees in met zout. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees rondom bruin. Voeg dan de sjalot, de knoflook, de lombok, het asemwater en het trassiwater toe en stoof dit totdat het vocht in ingekookt. Dan de sukker en de azijn toevoegen en het vlees verder gaar stoven.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 93 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42261887