banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Lawar kacang - Salade van kousenband
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Lawar kacang
Salade van kousenband
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr kousenband
zout naar smaak
1 kokosnoot
6 sjalotten
6 teentjes knoflook
2 eetl olie
8 rawits
1 eetl. gesmolten gula jawa (palmsuiker)
200 gr kipgehakt
bananenblad
houten prikkers
2 limoenen (sap)
water

Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 theel. zwarte peper
1 theel. trasi bakar
3 rode lomboks
1 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos
1 serehstengel

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kouseband in stukjes en blancheer deze in het water met zout. Rasp het kokosvlees en rooster deze droog in een koekepan. Wrijf of maal het daarna fijn. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook goudbruin en ieder apart. Laat het daarna uitlekken. Bak de in stukjes gesneden rawits in dezelfde olie voor 1 minuut.
Meng de boemboe met de gula jawa door het gehakt en verpak dit mengsel in een bananenblad. Zet de uiteinden van he blad vast met de prikkers en stoom het pakketje in 20 minuten gaar. Meng het gehakt dan met de kokos, de kouseband, het limoensap, het zout, de rawits, de sjalotten en de knoflook.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 167 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40580483