banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 28 days ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Lawar kacang - Salade van kousenband
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Lawar kacang
Salade van kousenband
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr kousenband
zout naar smaak
1 kokosnoot
6 sjalotten
6 teentjes knoflook
2 eetl olie
8 rawits
1 eetl. gesmolten gula jawa (palmsuiker)
200 gr kipgehakt
bananenblad
houten prikkers
2 limoenen (sap)
water

Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 theel. zwarte peper
1 theel. trasi bakar
3 rode lomboks
1 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos
1 serehstengel

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kouseband in stukjes en blancheer deze in het water met zout. Rasp het kokosvlees en rooster deze droog in een koekepan. Wrijf of maal het daarna fijn. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook goudbruin en ieder apart. Laat het daarna uitlekken. Bak de in stukjes gesneden rawits in dezelfde olie voor 1 minuut.
Meng de boemboe met de gula jawa door het gehakt en verpak dit mengsel in een bananenblad. Zet de uiteinden van he blad vast met de prikkers en stoom het pakketje in 20 minuten gaar. Meng het gehakt dan met de kokos, de kouseband, het limoensap, het zout, de rawits, de sjalotten en de knoflook.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 116 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39792623