Salade van kousenband
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr kousenband
zout naar smaak
1 kokosnoot
6 sjalotten
6 teentjes knoflook
2 eetl olie
8 rawits
1 eetl. gesmolten gula jawa (palmsuiker)
200 gr kipgehakt
bananenblad
houten prikkers
2 limoenen (sap)
water
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 theel. zwarte peper
1 theel. trasi bakar
3 rode lomboks
1 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos
1 serehstengel
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kouseband in stukjes en blancheer deze in het water met zout. Rasp het kokosvlees en rooster deze droog in een koekepan. Wrijf of maal het daarna fijn. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook goudbruin en ieder apart. Laat het daarna uitlekken. Bak de in stukjes gesneden rawits in dezelfde olie voor 1 minuut.
Meng de boemboe met de gula jawa door het gehakt en verpak dit mengsel in een bananenblad. Zet de uiteinden van he blad vast met de prikkers en stoom het pakketje in 20 minuten gaar. Meng het gehakt dan met de kokos, de kouseband, het limoensap, het zout, de rawits, de sjalotten en de knoflook.
ingrediënten:
250 gr kousenband
zout naar smaak
1 kokosnoot
6 sjalotten
6 teentjes knoflook
2 eetl olie
8 rawits
1 eetl. gesmolten gula jawa (palmsuiker)
200 gr kipgehakt
bananenblad
houten prikkers
2 limoenen (sap)
water
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 theel. zwarte peper
1 theel. trasi bakar
3 rode lomboks
1 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos
1 serehstengel
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kouseband in stukjes en blancheer deze in het water met zout. Rasp het kokosvlees en rooster deze droog in een koekepan. Wrijf of maal het daarna fijn. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook goudbruin en ieder apart. Laat het daarna uitlekken. Bak de in stukjes gesneden rawits in dezelfde olie voor 1 minuut.
Meng de boemboe met de gula jawa door het gehakt en verpak dit mengsel in een bananenblad. Zet de uiteinden van he blad vast met de prikkers en stoom het pakketje in 20 minuten gaar. Meng het gehakt dan met de kokos, de kouseband, het limoensap, het zout, de rawits, de sjalotten en de knoflook.