banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 9 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 10 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 10 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 11 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Lawar Kwir - papaya salade met een pittige dressing met eend
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Lawar Kwir
papaya salade met een pittige dressing met eend

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr groene papaya
150 gr gerapste kokos
1 eetl palmsuiker
2 eetl bawang goreng
11 teentjes knoflook
2 rode lomboks
3 rode rawits
3 jeruk purut blaadjes
water
1 eetl olie

Bahan-bahan dressing:
ingrediënten dressing:
2 eetl base gede (zie recept)
300 gr gehakt vlees van eend (borst, hart, lever)
1 theel zwarte peper
1/2 theel zout
125 ml kippenbouillon (zie recept)
125 ml santen asli (dikke kokosmelk)
2 eetl limoensap
2 eetl olie

Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng

Cara membuat:

bereiding:
Meng het gehakt vlees met de peper en het zout. Verhit in een wok de olie en voeg de base en het gehakt toe en bak dit gaar. Dan de santen en de bouillon toevoegen en laat dit zachtjes 2 minuten sudderen. Dan het limoensap erdoor roeren en het laten afkoelen.
Snijd de papaya in dunne reepjes. Snijd de knoflook fijn, de lomboks en de rawits in reepjes. Snijd de jeruk purut zeer fijn. Verhit in een wok de olie en bak de knoflook, de rawits en de lomboks goudbruin. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en meng de dressing erdoor. Garneer het met de bawang goreng en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 280 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38052047