banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 5 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Lawar Kwir - papaya salade met een pittige dressing met eend
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Lawar Kwir
papaya salade met een pittige dressing met eend

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr groene papaya
150 gr gerapste kokos
1 eetl palmsuiker
2 eetl bawang goreng
11 teentjes knoflook
2 rode lomboks
3 rode rawits
3 jeruk purut blaadjes
water
1 eetl olie

Bahan-bahan dressing:
ingrediënten dressing:
2 eetl base gede (zie recept)
300 gr gehakt vlees van eend (borst, hart, lever)
1 theel zwarte peper
1/2 theel zout
125 ml kippenbouillon (zie recept)
125 ml santen asli (dikke kokosmelk)
2 eetl limoensap
2 eetl olie

Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng

Cara membuat:

bereiding:
Meng het gehakt vlees met de peper en het zout. Verhit in een wok de olie en voeg de base en het gehakt toe en bak dit gaar. Dan de santen en de bouillon toevoegen en laat dit zachtjes 2 minuten sudderen. Dan het limoensap erdoor roeren en het laten afkoelen.
Snijd de papaya in dunne reepjes. Snijd de knoflook fijn, de lomboks en de rawits in reepjes. Snijd de jeruk purut zeer fijn. Verhit in een wok de olie en bak de knoflook, de rawits en de lomboks goudbruin. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en meng de dressing erdoor. Garneer het met de bawang goreng en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 87 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39054061