kruidig, gestoofd rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr sukadelappen
5 sjalotten
2 teentje knoflook
3 rode lomboks
1 theel trassi
1 theel asem
2 cm laos
3 salamblaadjes
1 serehstengel
2 theel gula jawa
2 eetl ketjap manis
zout naar smaak
150 ml water
olie
Cara Membuat:
bereiding
Snijd het vlees in reepjes. Ontpit de lomboks en snijd deze fijn evenals de sjalotten en de knoflook. Kneus dit met de trassi, de asem, de laos, de sereh en de salam.
Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit daarin dit mengsel voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe met de suiker, de ketjap, het zout en het water. Stoof het vlees gaar en voeg zonodig wat water toe.
ingrediënten:
300 gr sukadelappen
5 sjalotten
2 teentje knoflook
3 rode lomboks
1 theel trassi
1 theel asem
2 cm laos
3 salamblaadjes
1 serehstengel
2 theel gula jawa
2 eetl ketjap manis
zout naar smaak
150 ml water
olie
Cara Membuat:
bereiding
Snijd het vlees in reepjes. Ontpit de lomboks en snijd deze fijn evenals de sjalotten en de knoflook. Kneus dit met de trassi, de asem, de laos, de sereh en de salam.
Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit daarin dit mengsel voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe met de suiker, de ketjap, het zout en het water. Stoof het vlees gaar en voeg zonodig wat water toe.