zoeken
Recente reacties

1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

25 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Sambal Goreng Betawi - gebakken stukjes vlees in een zoetzure saus
- Kue pisang pakai air jeruk - Banaan-sinaasappelcake
- Szechuan Peper Kip
- Soto Sumenep - speciale rundvlees soep met cassave en sambal
- Shui Zhu Niu Rou - 水煮牛肉 - Sichuan gekruid gestoofd rundvlees
- Ayam Santan - Kip met kokos
- Orak Arik Telur Petai - roerbak van ei met peteh bonen en kecap
- Gu Lao Rou - zoetzuur varkensvlees
- Gang Pat Pet Yang - Rode curry eend
- Ansjovis bouillon 1 - eenvoudig
Daging bumbu Bali 2 - kruidig, gestoofd rundvlees


Daging bumbu Bali 2
kruidig, gestoofd rundvlees
kruidig, gestoofd rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr doorregen runderlappen
6 eetl olie
7 sjalotten
2 teentjes knoflook
6 rode lomboks
3 cm laos
4 cm gember (jahe/djahé)
3 kemirinoten
2 eetl ketjap manis
300 ml kokosmelk
zout naar smaak
Cara Membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in reepjes. Verhit in een wok/wadjan 4 eetl olie en bak het vlees rondom bruin. Snijd de sjalotten en de knoflook in plakjes. Voeg de resterende olie toe en fruit de sjalotten en de knoflook mee. Wrijf of maal de lomboks, de laos, de kemiri en de gember fijn tot een boemboe (pasta). Voeg dit bij het vlees en bak dit nog 1 minuut mee. Dan de kokosmelk en de ketjap toevoegen en het vlees gaar sudderen. Eventueel wat water toevoegen
ingrediënten:
400 gr doorregen runderlappen
6 eetl olie
7 sjalotten
2 teentjes knoflook
6 rode lomboks
3 cm laos
4 cm gember (jahe/djahé)
3 kemirinoten
2 eetl ketjap manis
300 ml kokosmelk
zout naar smaak
Cara Membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in reepjes. Verhit in een wok/wadjan 4 eetl olie en bak het vlees rondom bruin. Snijd de sjalotten en de knoflook in plakjes. Voeg de resterende olie toe en fruit de sjalotten en de knoflook mee. Wrijf of maal de lomboks, de laos, de kemiri en de gember fijn tot een boemboe (pasta). Voeg dit bij het vlees en bak dit nog 1 minuut mee. Dan de kokosmelk en de ketjap toevoegen en het vlees gaar sudderen. Eventueel wat water toevoegen
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.