banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 21 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Masam Padiah
plakjes gebakken lamsvlees in een curry saus met bamboe

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr lamsvlees
1 serehstengel
3 jeruk purut blaadjes
1000 ml water
1 eetl asem
150 gr bamboe scheuten
4 groene rawits
zout naar smaak
5 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
11 rode rawits
5 kemiri noten
3 theel ketumbar
2 cm jahe
2 cm kunyit
5 cm laos
8 sjalotten
4 teentjes knoflook

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de bamboe in dunne reepjes en halveer de rawits. Snijd het vlees in dunne plakjes. Verhit in een wok de olie en bak het vlees goudbruin. Schep het vlees uit de wok. Voeg de boemboe, de sereh en de jeruk purut blaadjes toe en bak dit voor 3 minuten. Voeg dan het water, het vlees, het zout en de asem toe en laat dit zachtjes koken. Dan de bamboe en de rawits toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 83 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36250652