plakjes gebakken lamsvlees in een curry saus met bamboe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr lamsvlees
1 serehstengel
3 jeruk purut blaadjes
1000 ml water
1 eetl asem
150 gr bamboe scheuten
4 groene rawits
zout naar smaak
5 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
11 rode rawits
5 kemiri noten
3 theel ketumbar
2 cm jahe
2 cm kunyit
5 cm laos
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de bamboe in dunne reepjes en halveer de rawits. Snijd het vlees in dunne plakjes. Verhit in een wok de olie en bak het vlees goudbruin. Schep het vlees uit de wok. Voeg de boemboe, de sereh en de jeruk purut blaadjes toe en bak dit voor 3 minuten. Voeg dan het water, het vlees, het zout en de asem toe en laat dit zachtjes koken. Dan de bamboe en de rawits toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt.