banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 24 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 1 / 5

Ster actiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Malbi
Gestoofd geitenvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
900 gr geitenvlees
3 eetl, asem
5 eetl. water,
5 eetl. gula jawa (palmsuiker)
geraspte kokos van 1 kokosnoot
150 ml olie
450 ml water
6 eetl. ketjap manis
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
3 foelie
1 muskaatnoot
1 1/2 eetl. witte peper
3 steranijs
10 sjalotjes
15 teentjes knoflook
6 cm gember (jahe/djahé)

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met de eetlepels water en snijd het vlees in kleine plakjes. Verhit een koekepan zonder olie en rooster de kokos goudbruin en wrijf of maal dit daarna fijn.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 4 minuten. Vervolgens het vlees, de asem, de plamsuiker, de ketjap, het zout en het water toevoegen en het geheel 45 minuten laten sudderen. Dan de kokos toevoegen en dit nog 5 minuten laten door sudderen.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 152 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36328352