logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Pindang serani
Runderstoofschotel
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1000 gr rundvlees
5 eetl. olie
zout naar smaak
pan met water
100 ml water

Haluskan:
boemboe:
3 kemirinootjes
6 sjalotten
4 cm gember (jahe/djahé)
1 serehstengel
1 tomaat

Taburan:
garnering:
1 takje selderieblaadjes
bawang goreng (gebakken uitjes)

Cara membuat:
Bereiding:
Kook eerst het vlees voor 1,5 uur in ruim water. Snijd het vlees daarna in blokjes. Wrijf of maal de ingregiënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees, het zout en het water toe en laat het geheel 30 minuten sudderen.Bestrooi het gerecht met fijngesneden selderie en de bawang goreng.

Add comment

Submit

who is online

We have 131 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420589