Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Pindang Sapi Kudus - frisse stoofschotel van rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Pindang Sapi Kudus
frisse stoofschotel van rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
1 bosje melinjo blad
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 salam blaadjes
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
6 kemiri noten
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1 kluwek pit
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 cm laos
1 theel asem

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in kleine stukjes en pluk de blaadje van de takjes. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng hierdoor de boemboe, de salam, de melinjo, het zout en het vlees en laat dit zachtjes 90 minuten sudderen totdat het vlees gaar is en de kokosmelk is ingekookt en de olie is vrijgekomen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 121 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42252010