logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Gulai Udang
in kokosmelk gestoofde kruidige garnalen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr grote garnalen
2 jeruk purut blaadjes
1 serai/sereh/citroengras
150 ml dikke kokosmelk
2 groene lomboks
1 aardappel
1 limoen, sap
olie

Haluskan:
bumbu:
1 sjalot
4 teentjes knoflook
1 cm kunyit
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1 theelzout
1 cm jahe
2 rode lomboks

Cara membuat:
bereiding;
Maak de garnalen schoon en pel deze. Snijd de aardappel in kleine blokjes. Snijd de lomboks in de lengte doormidden. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Marineer de garnalen met het limoensap voor tenminste 20 minuten. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 2 mimuten en voeg dan de jeruk purut en de serai toe en bak dit voor 2 minuten.
Voeg dam de garnalen en de aardappel toe en bak totdat de garnalen van kleur veranderen. Dan de kokosmelk en de lomboks toevoegen en breng al roerend aan de kook. Blijf roeren totdat het geheel gaar is geworden.

Add comment

Submit

who is online

We have 66 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160381