Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Daging Masak Bali - pittig gebakken reepjes rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Daging Masak Bali
pittig gebakken reepjes rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr rundvlees (mager)
2 eetl kecap manis
2 theel palmsuiker
2 eetl asamwater
1/2 theel zout
250 ml water
4 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
3 sjalotjes
6 rode lomboks
1/2 theel terasi/trasi
6 cm jahe

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Dan het vles toevoegen en bak totdat het vlees van kelur verandert.
Dan de kecap, het asamwater en het water toevoegen en kook op laag vuur en afgesloten totdat het vlees gaar is geworden. Dan de deksel van de pan afhalen en nog laten sudderen totdat het vocht vrijwel is verdampt.
Meng dan de palmsuiker en het zout erdoor en roer totdat de palmsuiker is opgenomen. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 109 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42085950