Daging Masak Habang
rood gestoofd rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr rundvlees (schenkel)
1 theel zout
1 eetl asamwater
2 kruidnagels
2 cm kaneel
2 theel palmsuiker
2 tomaten
750 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
21 gedroogde lomboks
10 sjalotjes
7 teentjes knoflook
2 cm jahe
1 theel terais/trasi bakar
3 kemiri noten, geroosterd
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakken. Wrijf en kneed het vlees in met het zout en het asamwater en laat dit 15 minuten intrekken. Snijd de tomaten in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu voor 6 minuten. Voeg dan de kruidnagels en de kaneel toe en bak het nog voor 3 minuten.
Dan het vlees toevoegen en bak dit totdat het vlees van kleur verandert. Dan het water en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens op laag vuur en afgelsoten het vlees zachtjes laten sudderen totdat het gaar is.
Meng dan de tomaten erdoor en kook het verder totdat de saus indikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Telur areh - gestoomd gekruid ei
- Sambal Ikan Teri
- Temo coe pandan - traditionele cake uit Noord-Sumatra met pandan
- Daging Kelem - gebakken gekruid rundvlees
- Balung Nangka - spare ribs met nangka
- Sambal Muntilan - sambal van gebakken tempe
- Tempe Kecap Jeruk Limau - tempe met een kecap-limoensaus
- Ikan Bali
- Dendeng Ragi - gekruid rundvlees
- Tumis Tempe Manis Kacang Panjang - roerbak met tempe en kousenband
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...