logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Daging Masak Habang
rood gestoofd rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr rundvlees (schenkel)
1 theel zout
1 eetl asamwater
2 kruidnagels
2 cm kaneel
2 theel palmsuiker
2 tomaten
750 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
21 gedroogde lomboks
10 sjalotjes
7 teentjes knoflook
2 cm jahe
1 theel terais/trasi bakar
3 kemiri noten, geroosterd
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakken. Wrijf en kneed het vlees in met het zout en het asamwater en laat dit 15 minuten intrekken. Snijd de tomaten in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu voor 6 minuten. Voeg dan de kruidnagels en de kaneel toe en bak het nog voor 3 minuten.
Dan het vlees toevoegen en bak dit totdat het vlees van kleur verandert. Dan het water en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens op laag vuur en afgelsoten het vlees zachtjes laten sudderen totdat het gaar is.
Meng dan de tomaten erdoor en kook het verder totdat de saus indikt. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 71 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176462