zoeken
Recente reacties

22 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Taoge Cah Petai - roerbak van tauge met petai
- Birmakip
- Tahu Tumis Dengan Tauge - gestoofde tauge met garnalen, vlees en tahu
- Srikaya Tabu Kuning - gevulde gestoomde pompoen
- Srikaya Labu Kuning - gevulde pompoen
- Solok Lada - gevulde pepers in gekruide kokosmelk
- Smoor Terong dan Tomat - aubergines in tomatensaus
- Witvis uit Szechuan
- Smoor Jengkol
- Singkong kuwa ebi - cassaveblad
Ho Fun - 干炒牛河 - rijstmie met rundvlees


Ho Fun - 干炒牛河
rijstmie met rundvlees
Ingrediënten:
450 gr ho fun noodles (brede rijstmie)
60 gr tauge
1 sjalot (klein)
30 gr Chinese bieslook
1 eetl donkere sojasaus
1 eetl lichte sojasaus
2 eetl olie
Ingrediënten rundvlees:
150 gr rundvlees
1 theel lichte sojasaus
1 theel Shaozing rijstwijn
1 theel maizena
1 eetl water
1/8 theel palmsuiker
1 theel olie
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes en meng alle ingrediënten voor het vlees goed door elkaar en laat het 15 minuten marineren. Kook de mie gaar, spoel af en laat het goed uitlekken. Snijd de sjalot in dunne plakjes.
Verhit een pan op hoog vuur en voeg de olie toe. Dan het vlees toevoegen en bak het vlees totdat het gaar is geworden. Schep het vlees dan uit de pan en zet apart.
Dan de mie toevoegen en bak het al roerend totdat het zacht begint te worden. Voeg dan de sjalot en de tauge toe en bak dit voor 30 seconden.
Dan het vlees, de bieslook en de sojasausen toevoegen en meng goed. Bak voor nog zo'n 30 seconden en serveer.
rijstmie met rundvlees
Ingrediënten:
450 gr ho fun noodles (brede rijstmie)
60 gr tauge
1 sjalot (klein)
30 gr Chinese bieslook
1 eetl donkere sojasaus
1 eetl lichte sojasaus
2 eetl olie
Ingrediënten rundvlees:
150 gr rundvlees
1 theel lichte sojasaus
1 theel Shaozing rijstwijn
1 theel maizena
1 eetl water
1/8 theel palmsuiker
1 theel olie
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes en meng alle ingrediënten voor het vlees goed door elkaar en laat het 15 minuten marineren. Kook de mie gaar, spoel af en laat het goed uitlekken. Snijd de sjalot in dunne plakjes.
Verhit een pan op hoog vuur en voeg de olie toe. Dan het vlees toevoegen en bak het vlees totdat het gaar is geworden. Schep het vlees dan uit de pan en zet apart.
Dan de mie toevoegen en bak het al roerend totdat het zacht begint te worden. Voeg dan de sjalot en de tauge toe en bak dit voor 30 seconden.
Dan het vlees, de bieslook en de sojasausen toevoegen en meng goed. Bak voor nog zo'n 30 seconden en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.