zoeken
Recente reacties

Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.





Laatst gelezen
- Pindang kudus - rundvlees in een kruidige wat zure soep
- Frikadel Jagung - maiskoekjes
- Sambal udang 2 - garnalensambal
- Ayam Bekakak - gegrilde kip op Javaanse wijze
- sambal goreng basah - rundvlees
- Burung Darah Goreng - gebakken duiven
- Lontong - met Balinees varkensvlees
- Sambal goreng kentang kering
- Sayap Goreng Kemiri - kippenvleugels met kemiri
- Kerrie Telor - eieren in kerriesaus
Katupe pical - Bami met groenten en pindasaus


Katupe pical
Bami + groenten met pindasaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 bosje cassaveblad
200 gr bananenbloem
zout,
100 gr taugé
200 gr witte kool
1 komkommer
100 gr lontong
200 gr gekookte mie
Bahan-bahan pindasaus:
ingrediënten:
300 gr gebakken pinda 's
2 eetl. geraspte gula Jawa ,
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks,
7 rawits
2,5 cm kencur
400 ml water
2 eetl. azijn
zout
Taburan:
garnering:
bawang goreng
kroepoek
Cara membuat:
bereiding:
Kook de cassave en de bananenbloem apart van elkaar gaar in water met wat zout. Eerst laten uitlekken en dan in reepjes snijden. Snijd de kool in dunne reepjes en blancheer dit met de taugé kort. Snijd de komkommer in dunnen plakjes en de lontong in kleine blokjes.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de pindasaus fijn tot een pasta en meng dit goed met het water en de azijn. Voeg zout naar smaak toe.
Verdeel of een schaal de mie, de groenten en de longtong en giet daarover de pindasaus. Bestrooi het met bawang goreng en serveer het met kroepoek.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Be the first to comment.