logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...

Katupe pical
Bami + groenten met pindasaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 bosje cassaveblad
200 gr bananenbloem
zout, 
100 gr taugé
200 gr witte kool
1 komkommer 
100 gr lontong 
200 gr gekookte mie 

Bahan-bahan pindasaus:
ingrediënten:
300 gr gebakken pinda 's
2 eetl. geraspte gula Jawa ,
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks, 
7 rawits
2,5 cm kencur
400 ml water
2 eetl. azijn 
zout

Taburan:
garnering:
bawang goreng 
kroepoek

Cara membuat:
bereiding:
Kook de cassave en de bananenbloem apart van elkaar gaar in water met wat zout. Eerst laten uitlekken en dan in reepjes snijden. Snijd de kool in dunne reepjes en blancheer dit met de taugé kort. Snijd de komkommer in dunnen plakjes en de lontong in kleine blokjes.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de pindasaus fijn tot een pasta en meng dit goed met het water en de azijn. Voeg zout naar smaak toe.
Verdeel of een schaal de mie, de groenten en de longtong en giet daarover de pindasaus. Bestrooi het met bawang goreng en serveer het met kroepoek.

Add comment

Submit

who is online

We have 58 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151569