Kering Bihun Pedas
gebakken pittige mihun
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr bihun/mihun
75 gr ebi, geweekt
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
4 eetl asamwater
1 eetl palmsuiker
4 rode lomboks
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
7 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Hak de geweekte ebi zeer fijn. Snijd de lomboks in dunne ringen. Verhit in een pan de olie en bak de lomboks.
Breek de mihun in stukjes. Verhit in een pan de olie en bak de mihun totdat deze uitzet en laat het daarna uitlekken.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam, de laos en de ebi voor 5 minuten. Voeg dan de palmsuiker en het asamwater toe en meng goed.
Dan de mihun en de lomboks toevoegen en meng goed. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Babi Masak Tomat - varkensvlees met tomaten
- Sambal Mbe
- Sambal Boet
- Dendeng Lambok - rood gebakken gekruid rundvlees
- Nasi Goreng - Gebakken rijst
- Gule labu merah - Stoofpot van groenten en vis
- Sayur riport
- Udang Bumbu Asam - gebakken garnalen op Molukse wijze
- Ayam Panggang Sulawesi - gegrilde kip sulawesi stijl
- Jamur Tiram Goreng Gurih - gebakken gekruide en gecoate oesterzwammen
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...