Kering mi lado hijau
gebakken groene mie
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr dunne mie
50 gr gedroogde ansjovis
3 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad
1 theel zout
2 eetl suiker
1 theel limoensap
2 eetl water
2 eetl olie
water
Haluskan:
bumbu:
9 groene lomboks
9 groene rawits
4 sjalotjes
Cara membuat:
bereiding:
Kook de mie in het water gaar en laat deze uitlekken. Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak de mie bruin en laat deze daarna afkoelen.
Rooster en ansjovis en wrijf deze daarn fijn. Hak de jeruk purut en het kunyit blad fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu grof.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de jeruk purut en het kunyitblad toe en bak dit nog 1 minuut. Vervolgens het zout, de suiker, het water en het limoensap toevoegen en alles goed mengen. Schep dan de mie en de vis erdoor.