Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Tempe Penyet - Gebakken tempé met pittige tomaten salsa

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 

Tempe Penyet
Gebakken tempé met pittige tomaten salsa


Bahan-bahan:
Ingrediënten:
150 gr tempé
2 rode lomboks
8 rode rawits
2 theel trasi
½ theel zout
1 tomaat
1 theel limoensap
olie

Taburan:;
Garnering:
Kemangi

Cara membuat:
Snijd de tomaat in dunne plakjes. Wrijf of maal de lomboks, de rawits, de trasi, het zout en de limoensap fijn tot een pasta. Meng de tomaat door de pasta. Snijd de tempé in plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de tempé goudbruin. Laat deze daarna uitlekken. Schep het tomaatmengsel op de plakjes tempé en garnering deze met kemangi blaadjes en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 188 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42251569