zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Oseh-Oseh 3
- Oseh-Oseh - gestoofd rundvlees
- Lento Kacang Hijau - gekruide balletjes van mung bonen
- Sambal Goreng Paprika - gebakken gekruide paprika
- Ayam Putih
- Kuah Bakso Sapi - soep met balletjes
- Dakdoritang 닭도리탕 - pittige stoofpot met kip
- Sate Taichan kip - sate met sambal
- Soto Madura 2 - Soep van vlees op Madurese wijze
- Bidara Rica - kip met kenari noten
Tempe Penyet - Gebakken tempé met pittige tomaten salsa


Tempe Penyet
Gebakken tempé met pittige tomaten salsa
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
150 gr tempé
2 rode lomboks
8 rode rawits
2 theel trasi
½ theel zout
1 tomaat
1 theel limoensap
olie
Taburan:;
Garnering:
Kemangi
Cara membuat:
Snijd de tomaat in dunne plakjes. Wrijf of maal de lomboks, de rawits, de trasi, het zout en de limoensap fijn tot een pasta. Meng de tomaat door de pasta. Snijd de tempé in plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de tempé goudbruin. Laat deze daarna uitlekken. Schep het tomaatmengsel op de plakjes tempé en garnering deze met kemangi blaadjes en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.