roerbak van aardappel en gehakt
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr krieltjes
75 gr rundergehakt
100 gr gemengde groenten
1 sjalot
4 teentjes knoflook
7 theel kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
1/4 theel ketumbar
150 ml water
1 lente-ui
olie
Cara membuat:
bereiding:
Halveer de krieltjes. Hak de knoflook fijn en snijd de sjalot in dunne plakjes en de lente-ui in stukjes.
Verhit in een pan de olie en bak de aardappelen bruin en zet apart. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de knoflook en de sjalot voor 3 minuten. Voeg dan het gehakt toe en bak deze rul. Dan de gemengde groenten en de aardappelen toevoegen en meng goed. Vervolens de kecap, het zout, de peper, de palmsuiker en de ketumbar toevoegen en meng goed.
Voeg het water toe en bak het geheel verder gaar. Schep dan de lente-ui erdoor en bak nog kort.