logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Tumis Daun Genjer
Gestoofd moeraskruid met garnalen
Bahan-bahan;
ingrediënten
3 bosjes moeraskruid (genjer)
100 gr gedroogde garnalen
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
3 kleine tomaten
3 eetl. olie
3 salam blad
1/2 theel geraspte gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
kom water

Cara membuat:
Bereiding:
Week de garnalen eerst in water voor 20 minuten en snijd het moeraskruid grof. Snijd de knoflook en de sjalotten in dunne plakjes en snijd de ontpitte lomboks in reepjes. Snijd de tomaten in plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks, de garnalen en de salam toe en bak dit alles nog 3 minuten. Dan de tomaten, de suiker, het zout en het moeraskruid toevoegen en het geheel nog 5 minuten zachtjes laten bakken.

Add comment

Submit

who is online

We have 71 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44175964