Gestoofd moeraskruid met garnalen
Bahan-bahan;
ingrediënten
3 bosjes moeraskruid (genjer)
100 gr gedroogde garnalen
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
3 kleine tomaten
3 eetl. olie
3 salam blad
1/2 theel geraspte gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
kom water
Cara membuat:
Bereiding:
Week de garnalen eerst in water voor 20 minuten en snijd het moeraskruid grof. Snijd de knoflook en de sjalotten in dunne plakjes en snijd de ontpitte lomboks in reepjes. Snijd de tomaten in plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks, de garnalen en de salam toe en bak dit alles nog 3 minuten. Dan de tomaten, de suiker, het zout en het moeraskruid toevoegen en het geheel nog 5 minuten zachtjes laten bakken.
ingrediënten
3 bosjes moeraskruid (genjer)
100 gr gedroogde garnalen
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
3 kleine tomaten
3 eetl. olie
3 salam blad
1/2 theel geraspte gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
kom water
Cara membuat:
Bereiding:
Week de garnalen eerst in water voor 20 minuten en snijd het moeraskruid grof. Snijd de knoflook en de sjalotten in dunne plakjes en snijd de ontpitte lomboks in reepjes. Snijd de tomaten in plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks, de garnalen en de salam toe en bak dit alles nog 3 minuten. Dan de tomaten, de suiker, het zout en het moeraskruid toevoegen en het geheel nog 5 minuten zachtjes laten bakken.