zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Ayam Bali - balinees kipgerecht
- Bebalung Kambing - stoofpotjes van geit/lamsvlees
- Osen petai ampela - gekruide kippenmaagjes met petehbonen
- Sambal Ikan Kering
- ham en wintermeloen soep
- Aubergine en Tahu met chilibonen saus
- Rendang - rendang van rundvlees
- Ayam Masak Hijau - groene kip
- Sambal Lado Terasi Goreng - Gebakken sambal trasi
- Pepes Ayam Tahu - gestoomde kip met tahu in een pakketje
Sambal Goreng Ati Ayam - kippelevertjes met petehbonen


Sambal Goreng Ati Ayam
kippelevertjes met petehbonen
kippelevertjes met petehbonen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kippelevertjes
100 gr petehbonen
2 salamblad
zout naar smaak
2 1/2 eetl olie
1 theel gula jawa (palmsuiker)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 theel trassi
3 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de levertjes in stukjes en de petehbonen in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe met de salam, de suiker en het zout voor 2 minuten. Voeg dan de lever toe en bak deze voor 2 minuten mee. Dan de petehbonen en de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes stoven totdat de olie vrijkomt.
ingrediënten:
500 gr kippelevertjes
100 gr petehbonen
2 salamblad
zout naar smaak
2 1/2 eetl olie
1 theel gula jawa (palmsuiker)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 theel trassi
3 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de levertjes in stukjes en de petehbonen in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe met de salam, de suiker en het zout voor 2 minuten. Voeg dan de lever toe en bak deze voor 2 minuten mee. Dan de petehbonen en de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes stoven totdat de olie vrijkomt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.