gebakken kippenlevertjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr. kippenlevertjes
5 eetlepels olie
3 sjalotten, gesnipperde
1 in smalle repen gesneden prei
3 teentjes knoflook, gehakt
3 eetl sereh
3 theel azijn
3 theel gula jawa
200 ml kokosmelk
2 eetl maizena
2 eetl limoensap
2 lomboks, fijngesneden
1 eetl ketjap manis
zout
Cara Membuat:
bereiding:
Snijd de levertjes overlangs door en was deze grondig. Laat uitlekken en droog af. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit daarin de sjalotten, de prei en de knoflook. Voeg de levertjes toe en bak deze onder regelmatig omscheppen mooi van kleur.
Maak van de sereh, de laos en de azijn een papje en voeg dit toe aan de lever. Voeg dan de gula jawa toe en roer goed. Maak vervolgens van de maïzena, de limoensap, de santen, de ketjap en de lombok een papje en voeg dat bij de levertjes.
Laat het gerecht stoven totdat er een wat dikkere saus is ontstaan. Serveer.
ingrediënten:
400 gr. kippenlevertjes
5 eetlepels olie
3 sjalotten, gesnipperde
1 in smalle repen gesneden prei
3 teentjes knoflook, gehakt
3 eetl sereh
3 theel azijn
3 theel gula jawa
200 ml kokosmelk
2 eetl maizena
2 eetl limoensap
2 lomboks, fijngesneden
1 eetl ketjap manis
zout
Cara Membuat:
bereiding:
Snijd de levertjes overlangs door en was deze grondig. Laat uitlekken en droog af. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit daarin de sjalotten, de prei en de knoflook. Voeg de levertjes toe en bak deze onder regelmatig omscheppen mooi van kleur.
Maak van de sereh, de laos en de azijn een papje en voeg dit toe aan de lever. Voeg dan de gula jawa toe en roer goed. Maak vervolgens van de maïzena, de limoensap, de santen, de ketjap en de lombok een papje en voeg dat bij de levertjes.
Laat het gerecht stoven totdat er een wat dikkere saus is ontstaan. Serveer.