logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sambal Goreng Ati
gebakken kippenlevertjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr. kippenlevertjes
5 eetlepels olie
3 sjalotten, gesnipperde
1 in smalle repen gesneden prei
3 teentjes knoflook, gehakt
3 eetl sereh
3 theel azijn
3 theel gula jawa
200 ml kokosmelk
2 eetl maizena
2 eetl limoensap
2 lomboks, fijngesneden
1 eetl ketjap manis
zout

Cara Membuat:
bereiding:
Snijd de levertjes overlangs door en was deze grondig. Laat uitlekken en droog af. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit daarin de sjalotten, de prei en de knoflook. Voeg de levertjes toe en bak deze onder regelmatig omscheppen mooi van kleur.
Maak van de sereh, de laos en de azijn een papje en voeg dit toe aan de lever. Voeg dan de gula jawa toe en roer goed. Maak vervolgens van de maïzena, de limoensap, de santen, de ketjap en de lombok een papje en voeg dat bij de levertjes.
Laat het gerecht stoven totdat er een wat dikkere saus is ontstaan. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 98 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44391809