zoeken
Recente reacties

10 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Sambal Goreng Ati - gebakken kippenlevertjes
- Ayam Mercon - zeer pittige kip (vuurwerk)
- Lawar daun Sebola - Zoetzuur van lente-uitjes en korianderblaadjes
- Hati Ayam Pedas Crispy - krokant gebakken kippenlevertjes
- Botok Bakar Rendang Bebek - in bananenblad verpakte rendang van eend
- Telur Sambal Petis - eieren in een pittige saus
- Burasa - lontong santen
- Anak Totok Depok - ijs met vruchten
- Semur Bebek - smoor / stoofpotje van eend
- Bebotok Ayam - gekruid en gestoomde kip
Sambal banten - gebakken kip


Sambal banten
gebakken kip
gebakken kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 braadkuiken
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
olie
1/2 theel sereh
1/4 eeetl laos
1/2 theel jahe
1 eetl ketumbar
1/2 eetl jinten
2 theel asem
2 eetl water
zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Maak een papje van de asem, het water en het zout. Snijd de kip in stukken en smeer deze in met het papje. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn en meng dit met de overige kruiden. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip goudbruin. Schep dan de kip uit de pan en laat deze uitlekken. Fruit de sjalotten en de kruiden voor 3 minuten en voeg dan de kip weer toe en laat deze zachtjes gaar sudderen. Eventueel wat water toevoegen als het te droog wordt.
ingrediënten:
1 braadkuiken
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
olie
1/2 theel sereh
1/4 eeetl laos
1/2 theel jahe
1 eetl ketumbar
1/2 eetl jinten
2 theel asem
2 eetl water
zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Maak een papje van de asem, het water en het zout. Snijd de kip in stukken en smeer deze in met het papje. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn en meng dit met de overige kruiden. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip goudbruin. Schep dan de kip uit de pan en laat deze uitlekken. Fruit de sjalotten en de kruiden voor 3 minuten en voeg dan de kip weer toe en laat deze zachtjes gaar sudderen. Eventueel wat water toevoegen als het te droog wordt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.