zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Ayam Bakar Rica - gekruide kip
- Gaeng Liang Fug Thong - soep met pompoen met kokos
- Telur Karuang - vis eitjes pap
- Nam Chim Kai - zoetzure chilisaus
- Ukut urab - gemengde groenten met geraspte kokos
- Soto Daging - kruidige rundvleessoep
- Be Siap Guling - geroosterde gele kip
- Rendang Ginjal - rendang van niertjes
- Khor Gai Tod - Kipnuggets
- Ayam Goreng Pasir Kaliki - gekruide gebakken gestoofde kip
Rica Rica Bebek - gestoofde eend in rode pittige saus


Rica Rica Bebek
gestoofde eend in rode pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend (1200 gr)
1 theel limoensap
7 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
2 cm jahe
1 theel zout
800 ml water
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 kemiri noten
5 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
16 rode rawits
Cara membuat:
bereiding:
Maak de eend schoon en snijd deze in stukken. Wrijf de eend in met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Spoel daarna af. Snijd de jeruk purut fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de jahe en de serai voor 6 minuten. Voeg dan de eend toe en bak deze totdat de eend van kleur verandert.
Vervolgens het water en het zout toevoegen en kook afgesloten totdat de eend gaar is geworden en de saus is ingedikt. Serveer.
gestoofde eend in rode pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend (1200 gr)
1 theel limoensap
7 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
2 cm jahe
1 theel zout
800 ml water
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 kemiri noten
5 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
16 rode rawits
Cara membuat:
bereiding:
Maak de eend schoon en snijd deze in stukken. Wrijf de eend in met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Spoel daarna af. Snijd de jeruk purut fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de jahe en de serai voor 6 minuten. Voeg dan de eend toe en bak deze totdat de eend van kleur verandert.
Vervolgens het water en het zout toevoegen en kook afgesloten totdat de eend gaar is geworden en de saus is ingedikt. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.