Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Rica Rica Bebek - gestoofde eend in rode pittige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Rica Rica Bebek
gestoofde eend in rode pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend (1200 gr)
1 theel limoensap
7 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
2 cm jahe
1 theel zout
800 ml water
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 kemiri noten
5 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
16 rode rawits

Cara membuat:
bereiding:
Maak de eend schoon en snijd deze in stukken. Wrijf de eend in met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Spoel daarna af. Snijd de jeruk purut fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de jahe en de serai voor 6 minuten. Voeg dan de eend toe en bak deze totdat de eend van kleur verandert.
Vervolgens het water en het zout toevoegen en kook afgesloten totdat de eend gaar is geworden en de saus is ingedikt. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 322 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42436696