zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Udang Sedap - tijgergarnalen in zoete marinade
- Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
- Kong Xin Cai met knoflook - roerbak van kangkung met knoflook
- Acar Kuning Bandang Pedas - vis in pittige gele saus
- Achara
- Daging bumbu Bali 2 - kruidig, gestoofd rundvlees
- Rendang Jeroan Ayam - Rendang van kip resten
- Toyo't Kalamansi - limoen soja chili dip
- Lelawar Ayam - kip met kool
- Sambal goreng peparutan iwak - Sambal goreng van hom en kuit
Rica Bebek - smoor van eend in gekruide saus


Rica Bebek
smoor van eend in gekruide saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
2 eetl kecap manis
1 eetl asamwater
3 limoenen, sap
1000 ml water
1 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 cm kunyit
2 cm jahe
5 rode lomboks
3 rode rawits
11 sjalotjes
6 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in 24 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 6 minuten. Voeg dan de eend toe en bak totdat het van kleur verandet. Voeg dan de kecap toe en meng goed.
Vervolgens het water beetje bij beetje toevoegen. Meng dan het asamwater, het zout, de peper en de palmsuiker erdoor en roer totdat de eend gaar is geworden en de saus is ingedikt. Serveer de eend met het limoensap en witte rijst.
smoor van eend in gekruide saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
2 eetl kecap manis
1 eetl asamwater
3 limoenen, sap
1000 ml water
1 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 cm kunyit
2 cm jahe
5 rode lomboks
3 rode rawits
11 sjalotjes
6 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in 24 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 6 minuten. Voeg dan de eend toe en bak totdat het van kleur verandet. Voeg dan de kecap toe en meng goed.
Vervolgens het water beetje bij beetje toevoegen. Meng dan het asamwater, het zout, de peper en de palmsuiker erdoor en roer totdat de eend gaar is geworden en de saus is ingedikt. Serveer de eend met het limoensap en witte rijst.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.