Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Rica Bebek - smoor van eend in gekruide saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Rica Bebek
smoor van eend in gekruide saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
2 eetl kecap manis
1 eetl asamwater
3 limoenen, sap
1000 ml water
1 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
3 cm kunyit
2 cm jahe
5 rode lomboks
3 rode rawits
11 sjalotjes
6 teentjes knoflook

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in 24 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 6 minuten. Voeg dan de eend toe en bak totdat het van kleur verandet. Voeg dan de kecap toe en meng goed.
Vervolgens het water beetje bij beetje toevoegen. Meng dan het asamwater, het zout, de peper en de palmsuiker erdoor en roer totdat de eend gaar is geworden en de saus is ingedikt. Serveer de eend met het limoensap en witte rijst.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 128 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911507