Rica Bebek
smoor van eend in gekruide saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
2 eetl kecap manis
1 eetl asamwater
3 limoenen, sap
1000 ml water
1 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 cm kunyit
2 cm jahe
5 rode lomboks
3 rode rawits
11 sjalotjes
6 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in 24 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 6 minuten. Voeg dan de eend toe en bak totdat het van kleur verandet. Voeg dan de kecap toe en meng goed.
Vervolgens het water beetje bij beetje toevoegen. Meng dan het asamwater, het zout, de peper en de palmsuiker erdoor en roer totdat de eend gaar is geworden en de saus is ingedikt. Serveer de eend met het limoensap en witte rijst.
Zoeken
Laatst gelezen
- Natinombur - Gebakken vis met sambal
- Sambal Goreng Papai (Kalimantan Tengah) - garnalen met pakis en tempeballetjes in romige saus
- Lontong - met Balinees varkensvlees
- Empal - droog krokant gebakken vlees
- Jagung Udang - mais met garnalen
- Ayam Bumbu Bali - gebakken kip in een pittige rode saus
- Acar van groenten
- Udang Paprika Kapri Manis - gebakken garnalen met paprika en peultjes
- Sate Kempleng - sate van ossenhaas met pinda's
- Asam-Asam Buncis Ampela Ayam - pittige boontjes met kip in licht zurige saus
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...