logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Rica Bebek
smoor van eend in gekruide saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
2 eetl kecap manis
1 eetl asamwater
3 limoenen, sap
1000 ml water
1 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
3 cm kunyit
2 cm jahe
5 rode lomboks
3 rode rawits
11 sjalotjes
6 teentjes knoflook

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in 24 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 6 minuten. Voeg dan de eend toe en bak totdat het van kleur verandet. Voeg dan de kecap toe en meng goed.
Vervolgens het water beetje bij beetje toevoegen. Meng dan het asamwater, het zout, de peper en de palmsuiker erdoor en roer totdat de eend gaar is geworden en de saus is ingedikt. Serveer de eend met het limoensap en witte rijst.

Add comment

Submit

who is online

We have 50 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160809