Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Sambal Terasi Udang - garnalen in pittige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Terasi Udang
garnalen in pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
450 gr garnalen
4 jeruk purut blaadjes
1 theel zout
2 theel palmsuiker
2 eetl asam water
5 gedroogde peper
2 serai/sereh/citroengras
5 eetl olie
175 ml water

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 tomaat
5 rode rawits
3 cm lengkuas/laos
6 kemiri noten
2 theel terasi/trasi

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon. Week eerst de chili pepers in water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai en de chilipepers voor 9 minuten. Voeg dan het water, het asamwater, het zout en de palmsuiker toe en breng het afgesloten aan de kook. Laat het daarna zachtjes voor 5 minuten sudderen.
Dan de garnalen en de jeruk purut toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 219 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42248267