Sambal Terasi Udang
garnalen in pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
450 gr garnalen
4 jeruk purut blaadjes
1 theel zout
2 theel palmsuiker
2 eetl asam water
5 gedroogde peper
2 serai/sereh/citroengras
5 eetl olie
175 ml water
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 tomaat
5 rode rawits
3 cm lengkuas/laos
6 kemiri noten
2 theel terasi/trasi
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon. Week eerst de chili pepers in water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai en de chilipepers voor 9 minuten. Voeg dan het water, het asamwater, het zout en de palmsuiker toe en breng het afgesloten aan de kook. Laat het daarna zachtjes voor 5 minuten sudderen.
Dan de garnalen en de jeruk purut toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Mi Goreng Cakalang - gebakken bami met gerookte tonijn en tauge
- Ikan asem garem
- Telur sambal cabai hijau - kwarteleieren in een groene chilisaus
- Sate Pusut Daging - Sate van rundergehakt balletjes
- Kembang Kol Saus Kepiting - bloemkool met een saus van krab
- Be Sampi Mesitsit 2 - droog en pittig gekruid rundvlees
- Sayur Labu Kuning - Sajoer van pompoen, bambuscheuten en gezouten vis
- Tumis Cumi-Cumi - gebakken inktvis
- Tahu Jangan Lombok - pittig gestoofde tahu
- Bistek - Filipijnse biefstuk
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...