logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sambal Terasi Udang
garnalen in pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
450 gr garnalen
4 jeruk purut blaadjes
1 theel zout
2 theel palmsuiker
2 eetl asam water
5 gedroogde peper
2 serai/sereh/citroengras
5 eetl olie
175 ml water

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 tomaat
5 rode rawits
3 cm lengkuas/laos
6 kemiri noten
2 theel terasi/trasi

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon. Week eerst de chili pepers in water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai en de chilipepers voor 9 minuten. Voeg dan het water, het asamwater, het zout en de palmsuiker toe en breng het afgesloten aan de kook. Laat het daarna zachtjes voor 5 minuten sudderen.
Dan de garnalen en de jeruk purut toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 101 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44175871