garnalen in pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
450 gr garnalen
4 jeruk purut blaadjes
1 theel zout
2 theel palmsuiker
2 eetl asam water
5 gedroogde peper
2 serai/sereh/citroengras
5 eetl olie
175 ml water
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 tomaat
5 rode rawits
3 cm lengkuas/laos
6 kemiri noten
2 theel terasi/trasi
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon. Week eerst de chili pepers in water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai en de chilipepers voor 9 minuten. Voeg dan het water, het asamwater, het zout en de palmsuiker toe en breng het afgesloten aan de kook. Laat het daarna zachtjes voor 5 minuten sudderen.
Dan de garnalen en de jeruk purut toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.