Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Sambal Petai Udang - garnalen in pittige kokosmelk saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Petai Udang
garnalen in pittige kokosmelk saus

Bahan-Bahan:

ingrediënten:
500 gr. grote garnalen
30 peteh bonen
500 ml santen cair (dunne kokosmelk)
2 aardappelen
1 wortel
2 rode lomboks
2 eetl asemwater
1 eetl palmsuiker
1 theel zout
2 eetl olie

Haluskan:

boemboe:
4 rode rawits
5 sjalotten
4 teentjes knoflook
1/2 theel trasi bakar

Tabarun:
garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en snijd deze in. Snijd de aardappelen en de wortel in plakjes. Ontip de lomboks en snij deze in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de peteh toe en de santen en laat dit zachtjes koken. Voeg dan de aardappelen, de wortel, de lomboks en het asemwater toe en laat dit zachtjes sudderen totdat het bijna gaar is. Voeg dan de garnalen toe en nog 3 minuten laten sudderen. Vervolgens het zout en de suiker toevoegen.
Garneer het met de bawang goreng en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 137 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41925883