banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 6 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 7 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 8 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 8 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Sambal Petai Udang - garnalen in pittige kokosmelk saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sambal Petai Udang
garnalen in pittige kokosmelk saus

Bahan-Bahan:

ingrediënten:
500 gr. grote garnalen
30 peteh bonen
500 ml santen cair (dunne kokosmelk)
2 aardappelen
1 wortel
2 rode lomboks
2 eetl asemwater
1 eetl palmsuiker
1 theel zout
2 eetl olie

Haluskan:

boemboe:
4 rode rawits
5 sjalotten
4 teentjes knoflook
1/2 theel trasi bakar

Tabarun:
garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en snijd deze in. Snijd de aardappelen en de wortel in plakjes. Ontip de lomboks en snij deze in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de peteh toe en de santen en laat dit zachtjes koken. Voeg dan de aardappelen, de wortel, de lomboks en het asemwater toe en laat dit zachtjes sudderen totdat het bijna gaar is. Voeg dan de garnalen toe en nog 3 minuten laten sudderen. Vervolgens het zout en de suiker toevoegen.
Garneer het met de bawang goreng en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 74 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37615557