Sambal Petai Udang
garnalen in pittige kokosmelk saus
Bahan-Bahan:
ingrediënten:
500 gr. grote garnalen
30 peteh bonen
500 ml santen cair (dunne kokosmelk)
2 aardappelen
1 wortel
2 rode lomboks
2 eetl asemwater
1 eetl palmsuiker
1 theel zout
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
4 rode rawits
5 sjalotten
4 teentjes knoflook
1/2 theel trasi bakar
Tabarun:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en snijd deze in. Snijd de aardappelen en de wortel in plakjes. Ontip de lomboks en snij deze in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de peteh toe en de santen en laat dit zachtjes koken. Voeg dan de aardappelen, de wortel, de lomboks en het asemwater toe en laat dit zachtjes sudderen totdat het bijna gaar is. Voeg dan de garnalen toe en nog 3 minuten laten sudderen. Vervolgens het zout en de suiker toevoegen.
Garneer het met de bawang goreng en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Pempek tahu - visdeeg met tahu/tofu
- Sambal kacang / katjang - sambal van pinda's
- Ayam Kampung Lodho - romige gegrilde pittige kip
- Bayam Berudang - spinazie in een kruidige garnalen saus
- Urapan 1 - gemengde groenten met kokos
- Sayur asem Jakarta - Friszure sajoer
- Sambal goreng ayam kering - hete droge kip
- Leong panasu - Gekookt gekruid varkensvlees
- Sambal ulek makassar kacang
- Sambel Gorang Hati Ampela -pittige gebakken kippenlever met aardappel
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...