logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 5 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 6 days ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 1 month ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Chan Pei Fun Gai
gerookte mandarijnen kip

Ingrediënten:
1 zware kip (1500gr)
1 mandarijnen schil, gedroogd (tangerine peel)
1 eetl lichte sojasaus
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1 eetl Shaoxing rijstwijn
1 steranijs
3 eetl rietsuiker

Garnering:
korianderblad, gehakt

Bereiding:
Meng de sojasaus met het zout, de palmsuiker en het rijstwijn en wrijf hiermee de kip binnen en buiten in. Laat de kip daarna 30 minuten marineren. Stoom daarna de kip voor 15 minuten.
Wrijf of maal de mandarijnen schil, de steranijs en de rietsuiker fijn. Gebruik het mengsel om de kip mee te roken totdat het gaar is geworden. Strooi de koriander erover en serveer.

Roken:
Bekleed een pan met alufolie en strooi het mengsel erover. Zet een rek in de pan en lag daarop de kip en sluit de pan af met een deksel. Kook op middelhoog vuur totdat de rook begint te ontsnappen en dan 15 minuten verder roken op laag vuur.

Add comment

Submit

who is online

We have 118 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44139922