Chan Pei Fun Gai
gerookte mandarijnen kip
Ingrediënten:
1 zware kip (1500gr)
1 mandarijnen schil, gedroogd (tangerine peel)
1 eetl lichte sojasaus
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1 eetl Shaoxing rijstwijn
1 steranijs
3 eetl rietsuiker
Garnering:
korianderblad, gehakt
Bereiding:
Meng de sojasaus met het zout, de palmsuiker en het rijstwijn en wrijf hiermee de kip binnen en buiten in. Laat de kip daarna 30 minuten marineren. Stoom daarna de kip voor 15 minuten.
Wrijf of maal de mandarijnen schil, de steranijs en de rietsuiker fijn. Gebruik het mengsel om de kip mee te roken totdat het gaar is geworden. Strooi de koriander erover en serveer.
Roken:
Bekleed een pan met alufolie en strooi het mengsel erover. Zet een rek in de pan en lag daarop de kip en sluit de pan af met een deksel. Kook op middelhoog vuur totdat de rook begint te ontsnappen en dan 15 minuten verder roken op laag vuur.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sayur Bening - gestoofde spinazie met mais
- Koddok Goreng - krokant gebakken kikkerbilletjes
- Sate ayam madura - kipsate geroosterd in pittige pindasaus
- Sayap Goreng Ebi - gebakken gekruide kippenvleugeltjes
- Perkedel Kentang - Aardappel-rundvleeskoekjes
- Tahu goreng telor - tahoe gebakken in ei
- Ikan Bakar Rica-Rica - Pittige gegrilde vis uit Manado
- Daging Pedas - Pittig rundvlees
- Gulai Cincang - lamsvlees in pittige kokosmelk saus
- Kohu-kohu - sardientjes met groenten
Recente Reacties
Sambal Miso
5 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
6 days agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
1 month agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...