Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Chan Pei Fun Gai - gerookte mandarijnen kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Chan Pei Fun Gai
gerookte mandarijnen kip

Ingrediënten:
1 zware kip (1500gr)
1 mandarijnen schil, gedroogd (tangerine peel)
1 eetl lichte sojasaus
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1 eetl Shaoxing rijstwijn
1 steranijs
3 eetl rietsuiker

Garnering:
korianderblad, gehakt

Bereiding:
Meng de sojasaus met het zout, de palmsuiker en het rijstwijn en wrijf hiermee de kip binnen en buiten in. Laat de kip daarna 30 minuten marineren. Stoom daarna de kip voor 15 minuten.
Wrijf of maal de mandarijnen schil, de steranijs en de rietsuiker fijn. Gebruik het mengsel om de kip mee te roken totdat het gaar is geworden. Strooi de koriander erover en serveer.

Roken:
Bekleed een pan met alufolie en strooi het mengsel erover. Zet een rek in de pan en lag daarop de kip en sluit de pan af met een deksel. Kook op middelhoog vuur totdat de rook begint te ontsnappen en dan 15 minuten verder roken op laag vuur.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 375 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42436736