zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Ayam Bakar Rica - gekruide kip
- Gaeng Liang Fug Thong - soep met pompoen met kokos
- Telur Karuang - vis eitjes pap
- Nam Chim Kai - zoetzure chilisaus
- Ukut urab - gemengde groenten met geraspte kokos
- Soto Daging - kruidige rundvleessoep
- Be Siap Guling - geroosterde gele kip
- Rendang Ginjal - rendang van niertjes
- Khor Gai Tod - Kipnuggets
- Ayam Goreng Pasir Kaliki - gekruide gebakken gestoofde kip
Chan Pei Fun Gai - gerookte mandarijnen kip


Chan Pei Fun Gai
gerookte mandarijnen kip
Ingrediënten:
1 zware kip (1500gr)
1 mandarijnen schil, gedroogd (tangerine peel)
1 eetl lichte sojasaus
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1 eetl Shaoxing rijstwijn
1 steranijs
3 eetl rietsuiker
Garnering:
korianderblad, gehakt
Bereiding:
Meng de sojasaus met het zout, de palmsuiker en het rijstwijn en wrijf hiermee de kip binnen en buiten in. Laat de kip daarna 30 minuten marineren. Stoom daarna de kip voor 15 minuten.
Wrijf of maal de mandarijnen schil, de steranijs en de rietsuiker fijn. Gebruik het mengsel om de kip mee te roken totdat het gaar is geworden. Strooi de koriander erover en serveer.
Roken:
Bekleed een pan met alufolie en strooi het mengsel erover. Zet een rek in de pan en lag daarop de kip en sluit de pan af met een deksel. Kook op middelhoog vuur totdat de rook begint te ontsnappen en dan 15 minuten verder roken op laag vuur.
gerookte mandarijnen kip
Ingrediënten:
1 zware kip (1500gr)
1 mandarijnen schil, gedroogd (tangerine peel)
1 eetl lichte sojasaus
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1 eetl Shaoxing rijstwijn
1 steranijs
3 eetl rietsuiker
Garnering:
korianderblad, gehakt
Bereiding:
Meng de sojasaus met het zout, de palmsuiker en het rijstwijn en wrijf hiermee de kip binnen en buiten in. Laat de kip daarna 30 minuten marineren. Stoom daarna de kip voor 15 minuten.
Wrijf of maal de mandarijnen schil, de steranijs en de rietsuiker fijn. Gebruik het mengsel om de kip mee te roken totdat het gaar is geworden. Strooi de koriander erover en serveer.
Roken:
Bekleed een pan met alufolie en strooi het mengsel erover. Zet een rek in de pan en lag daarop de kip en sluit de pan af met een deksel. Kook op middelhoog vuur totdat de rook begint te ontsnappen en dan 15 minuten verder roken op laag vuur.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.