Cah Topacai
pittig gestoofd met rundvlees
Bahan-bahan;
ingrediënten:
200 gr topocai
1/2 ui
3 teentjes knoflook
3 gedroogde lomboks
1/2 rode paprika
100 gr rundvlees/ossenhaas
1 eetl oestersaus
1/4 theel zout
1/2 theel peper
1/4 theel palmsuiker
50 ml water
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ui in de lengte in dunne reepjes. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de lomboks i stukken. Snijd de paprika in stukjes en het vlees in dunne reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui, de knoflook en de lomboks voor 2 minuten, Voeg dan de paprika toe en bak deze zacht. Dan het vlees toevoegen en bak totdat het van keur verandert.
Dan de topocai toevoegen en meng goed. Vervolgens de oestersaus, de peper, de palmsuiker en het zout toevoegen en meng goed.
Vervolgens het water toevoegen en kook het geheel gaar en totdat de saus is ingedikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sotanghon - soun met kip
- Semur Daging - in kecap gestoofd stukjes rundvlees
- Mangut Ikan Asap - gerookte vis in een pittige en romige saus
- Tahu Bakso
- Sambel be tongkol - tonijnsalade
- Orek Tempe Lokio - gekruide gebakken tempe met bieslook
- Ikan Patin Masak Santan - vis in kruidige kokosmelksaus
- Lompong Sagu - Bananenrolletjes
- Acar Ketimun 4
- Sayur Lembayung - Sajoer van vis met kousenband
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...