banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Sambal goreng udang peteh - sambal goreng garnalen met petehbonen

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Sambal goreng udang peteh
sambal goreng garnalen met petehbonen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 stengels verse petehbonen *
200 gr gekookte garnalen
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 theel trassie
1 theel asem
1 theel zout
1 theel gula jawa
3 cm laos
2 salamblaadjes
4 djeruk purutblaadjes
2 eetl olie
1 serehstengel
2 rode lomboks (spaanse peper)
50 gr kokoscreme (santen)
100 ml heet water

* eventueel 2 potjes ingemaakte petehbonen

Cara membuat:
bereiding::
Ontdoe de petehbonen van de schil en het vliesje en kook deze voor 15 minuten. Giet de petehbonen daarna af en snijd de bonen daarna grof. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit de sjalotten met de knoflook en de trassie, de asem, het zout, de gula jawa, de gekneusde laos, de salamblaadjes en de djeruk purut blaadjes voor enige minuten.
Voeg dan de petehbonen en de garnalen toe. Meng alles goed door elkaar en voeg dan het hete water toe. Goed dooroeren. Ontdoe de lomboks van hun zaadlijsten en snijd de lomboks dan grof. Kneus de serehstengel en voeg deze samen met de lomboks toe en laat alles nog 5 minuten sudderen. Voeg dan de kokoscreme toe en laat dit smelten onder voortdurend roeren voor een paar minuten. Eventueel water bijvoegen als het gerecht te droog wordt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 110 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40585102