1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 1 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 1 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 1 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 2 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 3 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 6 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 7 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Mevr. J.A. Kalff 8 months ago
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ook vervangen worden door rode poon
Write a comment

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Sambal goreng udang peteh
sambal goreng garnalen met petehbonen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 stengels verse petehbonen *
200 gr gekookte garnalen
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 theel trassie
1 theel asem
1 theel zout
1 theel gula jawa
3 cm laos
2 salamblaadjes
4 djeruk purutblaadjes
2 eetl olie
1 serehstengel
2 rode lomboks (spaanse peper)
50 gr kokoscreme (santen)
100 ml heet water

* eventueel 2 potjes ingemaakte petehbonen

Cara membuat:
bereiding::
Ontdoe de petehbonen van de schil en het vliesje en kook deze voor 15 minuten. Giet de petehbonen daarna af en snijd de bonen daarna grof. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit de sjalotten met de knoflook en de trassie, de asem, het zout, de gula jawa, de gekneusde laos, de salamblaadjes en de djeruk purut blaadjes voor enige minuten.
Voeg dan de petehbonen en de garnalen toe. Meng alles goed door elkaar en voeg dan het hete water toe. Goed dooroeren. Ontdoe de lomboks van hun zaadlijsten en snijd de lomboks dan grof. Kneus de serehstengel en voeg deze samen met de lomboks toe en laat alles nog 5 minuten sudderen. Voeg dan de kokoscreme toe en laat dit smelten onder voortdurend roeren voor een paar minuten. Eventueel water bijvoegen als het gerecht te droog wordt.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 52 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35645488