banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 7 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Sambal goreng udang peteh - sambal goreng garnalen met petehbonen

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Sambal goreng udang peteh
sambal goreng garnalen met petehbonen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 stengels verse petehbonen *
200 gr gekookte garnalen
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 theel trassie
1 theel asem
1 theel zout
1 theel gula jawa
3 cm laos
2 salamblaadjes
4 djeruk purutblaadjes
2 eetl olie
1 serehstengel
2 rode lomboks (spaanse peper)
50 gr kokoscreme (santen)
100 ml heet water

* eventueel 2 potjes ingemaakte petehbonen

Cara membuat:
bereiding::
Ontdoe de petehbonen van de schil en het vliesje en kook deze voor 15 minuten. Giet de petehbonen daarna af en snijd de bonen daarna grof. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit de sjalotten met de knoflook en de trassie, de asem, het zout, de gula jawa, de gekneusde laos, de salamblaadjes en de djeruk purut blaadjes voor enige minuten.
Voeg dan de petehbonen en de garnalen toe. Meng alles goed door elkaar en voeg dan het hete water toe. Goed dooroeren. Ontdoe de lomboks van hun zaadlijsten en snijd de lomboks dan grof. Kneus de serehstengel en voeg deze samen met de lomboks toe en laat alles nog 5 minuten sudderen. Voeg dan de kokoscreme toe en laat dit smelten onder voortdurend roeren voor een paar minuten. Eventueel water bijvoegen als het gerecht te droog wordt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 141 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39343765