Recente reacties

Shaun 12 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Sambal goreng udang peteh - sambal goreng garnalen met petehbonen

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Sambal goreng udang peteh
sambal goreng garnalen met petehbonen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 stengels verse petehbonen *
200 gr gekookte garnalen
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 theel trassie
1 theel asem
1 theel zout
1 theel gula jawa
3 cm laos
2 salamblaadjes
4 djeruk purutblaadjes
2 eetl olie
1 serehstengel
2 rode lomboks (spaanse peper)
50 gr kokoscreme (santen)
100 ml heet water

* eventueel 2 potjes ingemaakte petehbonen

Cara membuat:
bereiding::
Ontdoe de petehbonen van de schil en het vliesje en kook deze voor 15 minuten. Giet de petehbonen daarna af en snijd de bonen daarna grof. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit de sjalotten met de knoflook en de trassie, de asem, het zout, de gula jawa, de gekneusde laos, de salamblaadjes en de djeruk purut blaadjes voor enige minuten.
Voeg dan de petehbonen en de garnalen toe. Meng alles goed door elkaar en voeg dan het hete water toe. Goed dooroeren. Ontdoe de lomboks van hun zaadlijsten en snijd de lomboks dan grof. Kneus de serehstengel en voeg deze samen met de lomboks toe en laat alles nog 5 minuten sudderen. Voeg dan de kokoscreme toe en laat dit smelten onder voortdurend roeren voor een paar minuten. Eventueel water bijvoegen als het gerecht te droog wordt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 139 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41233453