banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 5 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 6 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 7 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 7 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Sambal goreng udang peteh - sambal goreng garnalen met petehbonen

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Sambal goreng udang peteh
sambal goreng garnalen met petehbonen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 stengels verse petehbonen *
200 gr gekookte garnalen
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 theel trassie
1 theel asem
1 theel zout
1 theel gula jawa
3 cm laos
2 salamblaadjes
4 djeruk purutblaadjes
2 eetl olie
1 serehstengel
2 rode lomboks (spaanse peper)
50 gr kokoscreme (santen)
100 ml heet water

* eventueel 2 potjes ingemaakte petehbonen

Cara membuat:
bereiding::
Ontdoe de petehbonen van de schil en het vliesje en kook deze voor 15 minuten. Giet de petehbonen daarna af en snijd de bonen daarna grof. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit de sjalotten met de knoflook en de trassie, de asem, het zout, de gula jawa, de gekneusde laos, de salamblaadjes en de djeruk purut blaadjes voor enige minuten.
Voeg dan de petehbonen en de garnalen toe. Meng alles goed door elkaar en voeg dan het hete water toe. Goed dooroeren. Ontdoe de lomboks van hun zaadlijsten en snijd de lomboks dan grof. Kneus de serehstengel en voeg deze samen met de lomboks toe en laat alles nog 5 minuten sudderen. Voeg dan de kokoscreme toe en laat dit smelten onder voortdurend roeren voor een paar minuten. Eventueel water bijvoegen als het gerecht te droog wordt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 83 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37423209