Empal Harum
kruidig drooggebakken rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (schenkel)
2 salam blaadjes
600 ml water
500 ml kokosmelk
1 theel zout
olie
Haluskan:
bumbu:
5 kemiri noten
8 sjalotjes
4 teentjes knoflook
100 gr palmsuiker
2 1/2 theel ketumbar
2 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water samen met de bumbu, het zout en de salam en breng aan de kook. Voeg het vlees toe en kook dit zachtjes halfgaar. Schep het vlees uit de pan en snijd het in 14 plakjes en plet deze. Voeg het vlees weer toe aan de pan samen met de kokosmelk en kook het geheel verder gaar. Schep het vlees uit de pan. Verhit in een pan voldoende olie en bak het vlees daarna bruin.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sponge Cake - luchtige cake
- Kerang Hijau Saus Tiram - mosselen in een pittige oestersaus
- Sayur Bayam Tumis - zacht gebakken spinazie
- Sambal goreng terong - sambal goreng van aubergine
- Gurame Bumbu Rujak - gebakken vis met rujaksaus
- Udang Tempoyak Bengkulu - garnalen in een pittige durian saus
- Sambal Ayam Bakar - sambal voor geroosterde kip
- Kerang Bumbu Rujak - gekruide gestoofde schelpdieren
- Bok Choy - Paksoi - 蒜蓉小白菜 - roerbak met knoflook en peper
- Lempok tenggiri - Stoofpot van vis met ananas
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...