1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

Eufrasia .J.M.van Oijen - de Bruin .
Heerlijke recepte heb u , dank u wel .
Eufrasia .J.M.van Oijen - de Bruin .
Ziet er heerlijk uit uw recepten
Pasteitjes in Joomla Article
Anton Hendrikx
wat is mesoyi bast? Bast van de assem/tamarinde boom, zo ja wat is alternatief?
Chris
Hallo,
Net zijn mijn eerste pasteitjes faliekant mislukt. Het recept voor het deeg was: 500gr. zelf...
Metta
Hoi, waar kan ik de oncom kopen in Nederland?

@ zie forum

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Empal Jawa
gemarineerd gebakken rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr. rundvlees
3 eetl. tamarindesap
4 eetl. water
zout en peper naar smaak
8 eetl. olie

Haluskan:
boemboe:
3 teentjes knoflook
3 sjalotten
3 cm gember (jahe/djahé)
3 groene lomboks (Spaanse pepers)
4 theel. ketoembar
1 theel. gula jawa (palmsuiker)

Taburan:
garnering:
Bawang goreng (gebakken uitjes)

Cara membuat:
bereiding:

Snijd het vlees in reepjes van 8x2,5cm lengte. Wrijf of maal de knoflook, de sjalotten, de gember, de lomboks, de ketoembar en de gula djawa tot een boemboe (pasta). Meng de boemboe met het zout en peper en de tamarindesap. Wrijf vervolgens de reepjes vlees in met dit mengsel en laat dit tenminste 1 uur marineren.
Verhit een wok/wadjan en leg daarin het vlees en schenk het water erbij. Smoor het vlees op een laag vuur totdat het vocht is verdampt. Haal daarna het vlees uit de wok/wadjan.Doe vervolgens de olie in de wok/wadjan en bak daarin de reepjes vlees krokant en gaar.
Garneer het vlees met de bawang goreng.

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 250 Character restriction
Your text should be in between 10-250 characters
  • No comments found

who is online

We hebben 98 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
34253771