banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 16 hours ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sambal Goreng Udang Kapri
sambal van garnalen en erwten

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr garnalen, gepeld
50 gr erwten
100 gr krieltjes, gekookt
2 salam blaadjes
2 cm laos
1 sereh/citroengras
2 rode lomboks
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl asamwater (1/2 eetl asam pgelost in 2 eetl water)
100 ml kokosmelk
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
2 rode rawits
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 kemirinoten
1/2 theel trasi
1/2 theel zout
1/4 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in ringen. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam, de laos, de sereh en de lomboks voor 4 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak deze voor 2 minuten. Dan de erwten en de krieltjes toevoegen en meng goed. Vervolgens het zout, de palmsuiker, het asamwater en de kokosmelk toevoegen en kook het geheel al roerend zachtjes verder gaar.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 81 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36337834