banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 14 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Sambal Goreng Udang Kapri - gebakken sambal van garnalen en erwten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sambal Goreng Udang Kapri
sambal van garnalen en erwten

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr garnalen, gepeld
50 gr erwten
100 gr krieltjes, gekookt
2 salam blaadjes
2 cm laos
1 sereh/citroengras
2 rode lomboks
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl asamwater (1/2 eetl asam pgelost in 2 eetl water)
100 ml kokosmelk
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
2 rode rawits
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 kemirinoten
1/2 theel trasi
1/2 theel zout
1/4 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in ringen. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam, de laos, de sereh en de lomboks voor 4 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak deze voor 2 minuten. Dan de erwten en de krieltjes toevoegen en meng goed. Vervolgens het zout, de palmsuiker, het asamwater en de kokosmelk toevoegen en kook het geheel al roerend zachtjes verder gaar.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 276 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40094331