Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Rendang Bakso Sapi - gehaktballetjes rendang

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Rendang Bakso Sapi
gehaktballetjes rendang

Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 jeruk purut blaadjes
1/2 eetl zout
2 theel palmsuiker
400 ml kokosmelk
250 ml water
asamwater (1/2 eetl asam opgelost in 3 eetl water
3 eetl olie
water

Bahan bakso:
ingrediënten balletjes:
750 gr rundergehakt
100 gr tapioca bloem
100 gr ijsblokjes, geschaafd
1 eetl zout
1 theel peper
1/2 theel palmsuiker

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
6 teentjes knoflook
5 rode lomboks, ontpit
9 gedroogde rode chilies, ontpit
3 cm laos
2 sereh/citroengras, witte deel
3 cm jahe
5 cm kunyit

Cara membuat:
bereiding:
Meng de ingrediënten voor de balletjes goed door elkaar en vorm balletjes van 1 eetl van het mengsel. Verhit in een pan water en voeg de balletjes toe, als deze gaan drijven zijn de klaar en schep uit de pan en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan het zout en de palmsuiker toe en meng. Vervolgens de kokosmelk en het water toe en meng alles goed en laat het zachtjes sudderen totdat de saus gehalveerd is. Dan de balletjes en het asamwater en door mengen en zachtjes laten sudderen totdat het vocht vrijwel is ingedikt.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 181 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42411224