banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Rendang Bakso Sapi - gehaktballetjes rendang

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 
Rendang Bakso Sapi
gehaktballetjes rendang

Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 jeruk purut blaadjes
1/2 eetl zout
2 theel palmsuiker
400 ml kokosmelk
250 ml water
asamwater (1/2 eetl asam opgelost in 3 eetl water
3 eetl olie
water

Bahan bakso:
ingrediënten balletjes:
750 gr rundergehakt
100 gr tapioca bloem
100 gr ijsblokjes, geschaafd
1 eetl zout
1 theel peper
1/2 theel palmsuiker

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
6 teentjes knoflook
5 rode lomboks, ontpit
9 gedroogde rode chilies, ontpit
3 cm laos
2 sereh/citroengras, witte deel
3 cm jahe
5 cm kunyit

Cara membuat:
bereiding:
Meng de ingrediënten voor de balletjes goed door elkaar en vorm balletjes van 1 eetl van het mengsel. Verhit in een pan water en voeg de balletjes toe, als deze gaan drijven zijn de klaar en schep uit de pan en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan het zout en de palmsuiker toe en meng. Vervolgens de kokosmelk en het water toe en meng alles goed en laat het zachtjes sudderen totdat de saus gehalveerd is. Dan de balletjes en het asamwater en door mengen en zachtjes laten sudderen totdat het vocht vrijwel is ingedikt.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 95 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39556274