banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 2 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Rendang Bakso Sapi - gehaktballetjes rendang

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 
Rendang Bakso Sapi
gehaktballetjes rendang

Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 jeruk purut blaadjes
1/2 eetl zout
2 theel palmsuiker
400 ml kokosmelk
250 ml water
asamwater (1/2 eetl asam opgelost in 3 eetl water
3 eetl olie
water

Bahan bakso:
ingrediënten balletjes:
750 gr rundergehakt
100 gr tapioca bloem
100 gr ijsblokjes, geschaafd
1 eetl zout
1 theel peper
1/2 theel palmsuiker

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
6 teentjes knoflook
5 rode lomboks, ontpit
9 gedroogde rode chilies, ontpit
3 cm laos
2 sereh/citroengras, witte deel
3 cm jahe
5 cm kunyit

Cara membuat:
bereiding:
Meng de ingrediënten voor de balletjes goed door elkaar en vorm balletjes van 1 eetl van het mengsel. Verhit in een pan water en voeg de balletjes toe, als deze gaan drijven zijn de klaar en schep uit de pan en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan het zout en de palmsuiker toe en meng. Vervolgens de kokosmelk en het water toe en meng alles goed en laat het zachtjes sudderen totdat de saus gehalveerd is. Dan de balletjes en het asamwater en door mengen en zachtjes laten sudderen totdat het vocht vrijwel is ingedikt.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 128 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40298533