Kkaennip Jjim 깻잎찜
Gestoomde gekruide perilla bladeren
Ingrediënten:
30 perilla bladeren (Shiso / sesame leaf)
marinade:
2 eetl kecap
1 1/2 eetl gochugaru (rode chili pepervlokken)
1 theel palmsuiker
1 theel gehakte knoflook
1 lenteui, gehakt
1 theel sesamolie
1 theel sesamzaden
2 eetl water
Bereiding:
Was de bladeren onder stromend water en laat deze goed uitlekken. Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar.
Neem 3-4 perilla blaadjes en strijk de bovenste met een theel van de marinade en leg deze in een kom. Herhaal dit met de overige bladeren en leg deze bovenop de eerder blaadjes maar zorg dat de uiteinden niet gelijk liggen met de eerdere bladeren.Als all blaadjes gebruikt zijn giet dan de rest van de marinade lang de blaadjes.
Stoom dan de blaadjes vervolgens in 3 minuten gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Miang Kham
- viskoekjes
- Semur Bola Daging - gehaktballetjes in een zoete kecap saus
- Gudeg nangka - nangka met kip
- Bayam Kuah Kaldu - in kippenbouillon gestoofde spinazie
- Semur Peranakan Bogor - gestoofd rundvlees in donkere saus
- Kerrie Benggala Telor
- Soto Ikan - vissoep
- Batjan - aardappelstoofpotje met varkensvlees
- Miyeok Muchim - zeewier salade
Recente Reacties
Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa en nee Ons recept is een oud en authentiek recept, maar er zijn modernere versies te vindenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoHeerlijk gerecht, maar dit recept is incompleet. Essentiële ingredienten die ontbreken 20 g koriander ...Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa, maar dat is het Kai gewordenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoKan het ook met kippen blokjesBalado Telur Cabai Hijau - eieren in groene peper saus
1 month agowerkelijk erg lekker, ga ik vaker maken, heerlijk!!!