Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Kkaennip Jjim 깻잎찜 - Gestoomde gekruide perilla bladeren

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kkaennip Jjim 깻잎찜
Gestoomde gekruide perilla bladeren

Ingrediënten:
30 perilla bladeren (Shiso / sesame leaf)

marinade:
2 eetl kecap
1 1/2 eetl gochugaru (rode chili pepervlokken)
1 theel palmsuiker
1 theel gehakte knoflook
1 lenteui, gehakt
1 theel sesamolie
1 theel sesamzaden
2 eetl water

Bereiding:
Was de bladeren onder stromend water en laat deze goed uitlekken. Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar.
Neem 3-4 perilla blaadjes en strijk de bovenste met een theel van de marinade en leg deze in een kom. Herhaal dit met de overige bladeren en leg deze bovenop de eerder blaadjes maar zorg dat de uiteinden niet gelijk liggen met de eerdere bladeren.Als all blaadjes gebruikt zijn giet dan de rest van de marinade lang de blaadjes.
Stoom dan de blaadjes vervolgens in 3 minuten gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 55 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42261656